20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε λειτουργία από την 1η Μαρτίου το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών

Παροχή συμβουλών προς τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες θα μπορεί να παρέχει από την 1η Μαρτίου το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) ενώ για τον ίδιο σκοπό από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική σελίδα www.keyd.gov.gr.

Στόχος είναι μέσω των συγκεκριμένων Γραφείων να διευθετηθούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια πολιτών, ύψους 20 δις ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ετησίως θα εξυπηρετούνται 40.000 δανειολήπτες. Ενώ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε πλήρη λειτουργία να μπορεί να εξυπηρετεί 1.800.000 πολίτες μέσω των 250 χρηστών – υπαλλήλων των Κέντρων.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας είναι και εντός του Μαρτίου να λειτουργήσουν τα δύο επόμενα σε Αθήνα και Πειραιά και συνέχεια άλλα 12 στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας. Τελικός στόχος είναι ως το τέλος του Ά εξαμήνου του 2017 να λειτουργούν 120 κέντρα εκ των οποίων τα 30 θα μετεξελιχθούν σε Κέντρα Ενημέρωσης και υποστήριξης Δανειοληπτών εντός του Β’ εξαμήνου με συντονιστικό ρόλο.

Έμφαση θα δίνεται σε όσους έχουν οφειλές από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και όχι σε όσους έχουν οφειλές από επιχειρηματικά ή μόνο οφειλές στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ΓΕΥΔ δεν θα λειτουργεί ως μηχανισμός διαμεσολάβησης ανάμεσα στους οφειλέτες και στους πιστωτές τους, δεν θα παρέχει δηλαδή λύσεις ρύθμισης των οφειλών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε τα ΓΕΥΔ δεν παρέχουν νομική βοήθεια, ούτε έρχονται σε επικοινωνία με τις τράπεζες.

 
Πηγή: Σε λειτουργία από την 1η Μαρτίου το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/321170/se-leitoyrgia-apo-tin-1i-martioy-proto-grafeio-enimerosis-daneiolipton#ixzz4ZaNjgP7d

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα