23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Στο ίδιο θρανίο μαζί με τη γιαγιά και τον παππού …παιχνιδίζουμε, μαθαίνοντας για το περιβάλλον”

Αυτός είναι ο τίτλος των δύο ημερίδων συνεκπαίδευσης που, έχοντας λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, συνδιοργανώθηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και το ΝΠΔΔ “Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης” του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Οι επιμορφωτικές ημερίδες διεξήχθησαν στους Ε’ και Ζ’ παιδικούς σταθμούς και συμμετείχαν τα νήπια των σταθμών και τα μέλη των Ε’ και Δ’ ΚΑΠΗ του Δήμου μας, αντίστοιχα.

Υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια με αντικείμενο την υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων, τις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων (καύση, χωματερή, ΧΥΤΑ, ανακύκλωση), τις αξίες που συνδέονται με το τρίπτυχο «Μειώνω την κατανάλωση, Επαναχρησιμοποιώ, Ανακυκλώνω».

Σκοπός των βιωματικών εργαστηρίων ήταν να σκιαγραφηθεί το προφίλ του υπευθύνου καταναλωτή που έχει ευθύνη για τις καταναλωτικές επιλογές του, επειδή αυτός αποφασίζει ποια προϊόντα θα συνεχίσουν να παράγονται, υπό ποιες συνθήκες και με ποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η πιλοτική αυτή δράση προσδοκάται να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης και ένας τρόπος να γεφυρωθούν οι ηλιακές αντιθέσεις… Γιατί η εμπειρία και η σοφία της ζωής συνυπάρχουν αρμονικά με το μέλλον!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα