18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στροφή Νέας Σμύρνης:”Όχι στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ”

αρχείο λήψηςΣε μια περίοδο εκρηκτική, όπου η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια ανήλεη επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο καταρρέει.Ο «ξαφνικός θάνατος» του ΕΟΠΥΥ αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σενάριο καταστροφολογίας. Σε όλη τη χώρα δίνονται εντολές για άμεσο κλείσιμο των πολυιατρείων. Αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο.

Το κλείσιμό τους είναι το πρώτο βήμα για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μαζί μ’ αυτόν της δωρεάν περίθαλψης, συνταγογράφησης, εργαστηριακών εξετάσεων κ.λπ.

Η διάλυση του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μάς αφορά όλες και όλους, και πάνω απ’ όλα αφορά τις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να αποφασίζει την πρόσβασή μας στις υπηρεσίες υγείας για εμάς χωρίς εμάς.

Οι δομές του πρώην ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ πρέπει να παραμείνουν όλες ανοιχτές. Δε νοείται η στέρηση της δυνατότητας ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στην πρόσβαση σε γιατρούς και υπηρεσίες.

Η δημοτική κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ καλεί όλους τους πολίτες να αντισταθούν στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και να υπερασπιστούν τις δημόσιες δομές υγείας. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ισότιμη, δωρεάν και καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα.

Όλοι και όλες να βρεθούμε τις επόμενες ώρες και μέρες στο ΙΚΑ Νέας Σμύρνης. Όχι άλλα λουκέτα στη ζωή μας!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα