23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ είχε προτείνει να αλλάξει ο τρόπος κατάθεσης στεφανιών στις εθνικές γιορτές. Αντί να γίνεται η τωρινή πασαρέλα φορέων που καταθέτουν στεφάνια (πολλά από τα οποία είναι πληρωμένα από το Δήμο), να υπάρχει ένα μόνο στεφάνι από το δήμαρχο και να αναφέρονται απλώς οι φορείς που συμμετέχουν στην εκδήλωση. Το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό από τη δημοτική αρχή, ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν επιθετικά.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις και έτσι στην εγκύκλιο που έστειλε ο Δήμος για τον εορτασμό (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) καλούνται όσοι φορείς επιθυμούν να ενταχθούν στο κοινό στεφάνι.

Για μας βέβαια το ζήτημα έχει ευρύτερη σημασία, όχι τόσο για λόγους οικονομίας, όσο για την υιοθέτηση ενός πιο σεμνού και λιγότερο ιεραρχικού εορτασμού των εθνικών εορτών. Η εικόνα της “αφρόκρεμας της πόλης” να καταθέτει στεφάνια και μετά να καμαρώνει στις εξέδρες των επισήμων κατά την παρέλαση, και οι μαθητές να είναι υποχρεωμένοι να της αποδώσουν τιμές, μας είναι ξένη (όπως και η ίδια η μαθητική παρέλαση, βέβαια…). Η απόφαση του Δήμου αποτελεί ένα θετικό βήμα. Ελπίζουμε στο μέλλον να ανοίξει με ψυχραιμία και επιχειρήματα η συζήτηση για ακόμη πιο προοδευτικές προσεγγίσεις.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα