22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“ΣΤΡΟΦΗ” Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Το νερό πρέπει να παραμείνει κοινό αγαθό

strofiΑπό όλα τα δημόσια αγαθά που έχει βγάλει στο σφυρί η τρόικα εσωτερικού, το νερό είναι το πιο σημαντικό: αποτελεί φυσικό πόρο, απαραίτητο για τη ζωή, και πρέπει η παροχή του να γίνεται συνετά, με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι το κέρδος.

Ενώ όμως σε όλον τον κόσμο αυξάνονται οι περιπτώσεις ανάκτησης εταιρειών ύδρευσης από το κράτος, καθώς οι ιδιώτες αποδεικνύονται κακοί και ακριβοί διαχειριστές της δημόσιας περιουσίας, η κυβέρνηση, υποταγμένη στο μνημόνιο, επιμένει στην καταστροφική επιλογή της για ιδιωτικοποίηση του νερού. Τώρα είναι η στιγμή να τη σταματήσουμε.

Η Στροφή Νέας Σμύρνης συμμετέχει μαζί με άλλες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, με σωματεία, δήμους και δημοτικές κινήσεις, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί τώρα και για πάντα ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού.

Καλούμε το Δήμο Νέας Σμύρνης να στηρίξει αυτή την προσπάθεια:

–          Παίρνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού (από τις πηγές μέχρι τα δίκτυα και τη διακίνηση) και αποφασίζοντας να διοργανώσει τοπικό δημοψήφισμα για το θέμα, μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους δήμους.

–          Συγκροτώντας διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συντονίσει τις κινήσεις του δήμου και θα επιδιώξει τη συγκρότηση μετώπου με άλλους δήμους.

Καλούμε τους πολίτες:

–          Να δραστηριοποιηθούν στις πρωτοβουλίες που συγκροτούνται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

–          Να διεκδικήσουν τη συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, μέσα από τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, καλούμε τους πολίτες να υπογράψουν (στη σελίδα http://www.right2water.eu/el) το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1,5 εκ. υπογραφές από όλη την Ευρώπη και 11.500 από την Ελλάδα (απαιτούνται 16.500 από τη χώρα μας).

Το νερό ανήκει στις επόμενες γενιές. Δεν είναι για πούλημα

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα