17.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ”Ποιοι κρύβονται πίσω από τις Μ.Κ.Ο.;”

305372_107760099334605_1352989181_nmko_715785596Στο Δήμο Νέας Σμύρνης έγινε γνωστό από τον Ιούλιο του 2012 ότι θα απασχοληθούν 42 εργαζόμενοι από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Όμορφη Ελλάδα είναι η καθαρή Ελλάδα» με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 5 μηνών, για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ). Το προσωπικό αυτό πράγματι απασχολείται στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου μας από το Σεπτέμβριο του 2012.

            Ο Σύλλογος μας έχει εδώ και καιρό εκφράσει την αντίθεση του συνολικότερα στο θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζομένων από διάφορες οργανώσεις, οι οποίες κινούνται έξω από τα πλαίσια του Δημοσίου και αποτελούν μια διαδικασία ανακύκλωσης άνεργων συνανθρώπων μας, οι οποίοι πέραν των εργασιακών συνθηκών εκμετάλλευσης που βιώνουν, παραμένουν και απλήρωτοι μέχρι σήμερα αν και έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους πάνω από τρεις μήνες. Φυσικά η ενοικιαζόμενη εργασία αποτελεί την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης για την υλοποίηση των σχεδίων της περί εξόδου των εργαζομένων από το δημόσιο με το καθεστώς της διαθεσιμότητας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

            Έχοντας λοιπόν και το νεότερο δεδομένο της απλήρωτης εργασίας από την πλευρά των εργοδοτών Μ.Κ.Ο. θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή υποχρεούται να ερευνήσει ποιοι κρύβονται πίσω από τις οργανώσεις αυτές; Ποιο το κοινωφελές έργο που επιτελούν στην Ελληνική κοινωνία; Και φυσικά είναι απαραίτητο η δημοτική αρχή προκειμένου να απασχολήσει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους να έχει εξασφαλίσει τις ανάλογες εγγυήσεις για τη μισθοδοσία τους.

            Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος μας τήρησε στάση αναμονής, θέτοντας τους προβληματισμούς που αναφέραμε. Στο εξής όμως ζητούμε και απαιτούμε να μας χορηγηθεί κάθε στοιχείο που αφορά τη διαφάνεια στον τρόπο των προσλήψεων και τη φερεγγυότητα των φερόμενων ως εργοδοτών.             

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ,  2/1/2013

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα