24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

sports_europe«ΤΑ ΣΠΟΡ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε.»

Στην προσπάθεια του όχι μόνο να κρατηθεί κοντά στις εξελίξεις σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και να πρωτοπορήσει σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. συμμετείχε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 σε συνέδριο το οποίο διεξήχθη στις Βρυξέλλες με το ως άνω θέμα, με  διοργανωτή το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού των Βρυξελλών (InstitutoItaliano di Cultura – Bruxelles) την Societa Sportiva Lazio, και πνευματικό υποστηρικτή  τον Τομέα Σπορ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission – Sports Unit), η οποία και ενθαρρύνει τον διάλογο με το Αθλητικό Κίνημα.

Η πρόσκληση αφορούσε σωματεία με πολύχρονη δραστηριότητα σε μεγάλο αριθμό αθλημάτων (πολυαθλητικά σωματεία – multisport societies) και ιδιαίτερα με παράδοση καλλιέργειας του αθλητισμού στις  μικρές ηλικίες. Σκοπός του συνεδρίου ήταν τα πολυαθλητικά σωματεία να μοιρασθούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόθεση / δυνατότητα τους να είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές στην εφαρμογή της νέας στρατηγικής στην «Ευρωπαϊκή διάσταση των Σπορ» (μέρος του νέου προγράμματος 2014-2020 «Erasmus για όλους»).

Την εκδήλωση άνοιξε η Prof. Federica Bindi, Δ/ντρια του Ιταλικού Ινστιτούτου Πολιτισμού, ενώ καλωσόρισμα απηύθυνε ο Antonio Buccioni, Προέδρος της Lazio. Επίσημοι ομιλητές ήταν ο Gianluca Monte εκ μέρους  του Τομέα των Σπορ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Marco Scurria για λογαριασμό της Επιτροπής Πολιτισμού και Μόρφωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τον Πανιώνιο ΓΣΣ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Μενέλαος Δημητρίου, ο οποίος και παρουσίασε στους συμμετέχοντες την ιστορία, δραστηριότητες, όραμα,  προβληματισμούς (με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση), αλλά και ενέργειες προς την κατεύθυνση που επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (προώθηση των υποδομών, κοινωνική συμμετοχή, μάχη κατά του ντόπινγκ, βία και φυλετικές διακρίσεις) του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. για τον αθλητισμό και τις ηλικιακές υποδομές.

Συμμετείχαν επίσης τα σωματεία FERENCVAROS, LAZIO, RACING CLUB DE FRANCE, SPORTING LISBONA τα οποία μαζί με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ ανοίγουν τον δρόμο για την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Πολυαθλητικού Φόρουμ (EMF – European Multisport Forum) το οποίο, με τις αξίες που αντιπροσωπεύει και την εμπειρία που τα μέλη του κατέχουν, μπορεί  να υλοποιήσει την εφαρμογή της νέας στρατηγικής.

Προς αυτή την κατεύθυνση τα σωματεία συμφώνησαν και υπέγραψαν σχετική Διακήρυξη (Multisport Declaration) η οποία επιβεβαιώνει την διάθεση τους να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο και να βοηθήσουν την Ε.Ε. στο επίπεδο γνώσης με το συγκεκριμένο αντικείμενο, επικεντρώνοντας σε τρείς βασικές προτεραιότητες: την κοινωνική διάσταση των σπορ, την ακεραιότητα τους και την οικονομική τους διάσταση.

Το συνέδριο ήταν η αρχή ώστε μέσα στο επόμενο έτος να διευρυνθεί η σωματειακή βάση του Ευρωπαϊκού Πολυαθλητικού Φόρουμ.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα