14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη με τον Βασίλη Σπανάκη:”Μάχομαι για τις γειτονιές της νότιας Αθήνας”

Οικονομολόγος με πλούσιο βιογραφικό και ένα από τα πιο έμπειρα γαλάζια στελέχη. Ο Βασίλης Σπανάκης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο  Νότιο Τομέα Αθηνών, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες  του ψηφοδελτίου.

Εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, ο Βασίλης Σπανάκης κατείχε την θέση του Γραμματέα της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Ν.Δ., μέχρι τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Ο ίδιος σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη μας απάντησε τόσο για τους λόγους που τον οδήγησαν  ώστε να θέσει υποψηφιότητα, το Νότιο Τομέα και τις προοπτικές που έχει ως περιοχή, για τους νέους όσο και για το μήνυμα που θέλει να στείλει ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Συνέντευξη στη Σοφία Χύτου

Είστε υποψήφιος Βουλευτής στο Νότιο Τομέα, για ποιους λόγους να βάλουν οι ψηφοφόροι έναν σταυρό στο όνομά σας;

Γιατί είμαι ένας από αυτούς. Μεγάλωσα στο Μοσχάτο, ζω με την οικογένειά μου στα Νότια, ξέρω τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές κάθε γειτονιάς. Στέλνοντας εμένα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ψηφοφόρος του Νοτίου τομέα, θα είναι σαν να πηγαίνει ο ίδιος στη Βουλή. Μέσα από τη δική μου φωνή θα ακούγεται δυνατή και καθαρή η δική του.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νότιος Τομέας και αν εκλεγείτε  πώς θα βοηθήσετε στην αντιμετώπισή τους;

Εάν εκλεγώ βουλευτής, σκοπεύω να αγωνιστώ για να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, μέσα από  επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Να εξαφανιστεί το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες στις γειτονιές τους. Να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Να δημιουργηθούν οι υποδομές και το δίκτυο συγκοινωνίας που θα κάνει τη ζωή των κατοίκων ευκολότερη. Το ξεμπλοκάρισμα του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, που θα δημιουργήσει 50.000 θέσεις απασχόλησης, η αξιοποίηση των 240 στρεμμάτων στο Μοσχάτο και η ενοποίησή τους με το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο, είναι μερικά μόνο από τα όνειρά μου για τα Νότια.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θέσετε υποψηφιότητα για βουλευτής;

Ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία με τα κοινά. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι Νεοδημοκράτης από… κούνια. Ως παιδί θυμάμαι να περνάω ατελείωτες ώρες σε συνεδριάσεις Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας αφού ο πατέρας μου ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης των Νοτίων Δήμων. Γαλουχήθηκα με τα ιδεώδη της γαλάζιας παράταξης, ήμουν υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ.) της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου και αργότερα ενεργό στέλεχος της Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ. Καθοριστικό ρόλο όμως να θέσω υποψηφιότητα για τη Βουλή, έπαιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η γνωριμία μας μετράει πολλά χρόνια, με δική του απόφαση το 2016 ορίστηκα Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβα Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχα έως τον Ιανουάριο του 2019.

Τι βλέπετε στο πρόσωπο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη;

Τον μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από τη μιζέρια και να κάνε το γενναίο άλμα προς το μέλλον. Τον πολιτικό που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες και να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους και προοπτική στη ζωή τους.

Αρκετοί νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσουν εργασία και μια καλύτερη ζωή ή δουλεύουν στη χώρα μας για ελάχιστα χρήματα. Τι θα θέλατε να τους πείτε;

Θα προτιμούσα να μην τους το πω με λόγια και υποσχέσεις, αλλά με έργα. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις απασχόλησης. Αυτό είναι το «φάρμακο» της Ν.Δ. για να επιστρέψουν όσοι αναγκάστηκαν να φύγουν και για να αποκτήσουν το δικαίωμα να ονειρευτούν όσοι εργάζονται σήμερα με μισθούς πείνας.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το βασικό πλεονέκτημα του Νοτίου Τομέα και πώς θα θέλατε να δείτε την περιοχή αυτή σε 4 χρόνια από σήμερα;

Ο Νότιος τομέας είναι η πιο αναπτυσσόμενη περιφέρεια της χώρας και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την αναδείξουν σε προορισμό επενδύσεων και θέσεων εργασίας. Σε 4 χρόνια από σήμερα, θα ήθελα τα Νότια να αποτελούν ορόσημο ανάπτυξης και προόδου και οι πολίτες τους να χαμογελούν ξανά.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε σε όλους τους πολίτες ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Θέλω να τους πω ότι υπάρχει διέξοδος στην κρίση που τους «λύγισε» τα τελευταία χρόνια, ωστόσο κάθε μέρα που περνάει μετράει εις βάρος μας. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία την Κυριακή, είναι ο μόνος δρόμος για να χαμογελάσουμε ξανά.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα