19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ στα πλαίσια της υλοποίησης του τμήματος Ειδικού Αθλητισμού προχώρησε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άγιου Δημητρίου.

Το ΕΕΕΕΚ, είναι η μεγαλύτερη μονάδα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα, στο οποίο φοιτούν 182 παιδιά ηλικίας 16-23 ετών με νοητική στέρηση, σύνδρομο DOWN, στο φάσμα του αυτισμού, γενικά με διανοητική αναπηρία. Εκπαιδεύονται στα εργαστήρια στην μαγειρική ,κεραμική, κηπουρική, κομμωτική, ραπτική ανάλογα την κλίση του καθενός. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας της διοίκησης του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ.Σ την 17 Οκτωβρίου με τον διευθυντή του εργαστηρίου κ. Σ.Κονταρακη στο χώρο του σχολείου παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συμφωνήθηκε η συνεργασία των δυο φορέων με στόχο την ανάπτυξη του ειδικού αθλητισμού.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του στελέχωσε το Τμήβα Στίβου και Κολύμβησης με εξειδικευμένους προπονητές στον Ειδικό Αθλητισμό και θα δημιουργήσει Τμήματα εκγύμνασης Κολύμβησης και Στίβου αρχικά, αλλά και αγωνιστικά τμήματα ατόμων με Αναπηρίες. Στόχος του Συλλόγου είναι η παρουσία των, μέχρι τώρα αποκλεισμένων ατόμων από τα Γυμναστήρια και τους Στίβους, να μην είναι περιστασιακή, αλλά να συμμετέχουν ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους αθλητές στις προπονήσεις και τους Αγώνες.

Την Παρασκευή 19/10 έγινε παρουσίαση της συνεργασίας με το ΕΕΕΕΚ, αλλά και της πρωτοβουλίας της δημιουργίας του Τμήματος, στην εκπομπή της ΝΕΤ, Πρωινή Ενημέρωση.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο Πρόεδρος του Πανιωνίου Β. Τσάβαλος, ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Σπύρος Κονταράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου και δυο μαθητές του ΕΕΕΕΚ η Τζίνα Γρηγοράκη και ο Γιάννης Χατζηαργυρίου. Στη συνέντευξη τονίστηκε η σημασία που δίνει ο Πανιώνιος στον Αθλητισμός για Όλους, χωρίς περιορισμούς ιδίως σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές της Κοινωνίας. Άπό την πλευρά του ο κ. Κονταράκης τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν όχι μόνο στην άθληση των ατόμων με αναπηρίες, αλλά πολύ περισσότερο στην ίδια την ένταξη τους στην κοινωνία.

Παρών ήταν και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η σημασία που δίνει η κοινωνία στα άτομα με ‘ειδικά χαρίσματα’, όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνει και το στίγμα του πολιτισμού της.

http://www.ert.gr/webtv/net/item/7982-Prwinh-Enhmerwsh-19-10-2012#.UIEGhMVc0jF
(από το 1.40.00 και μετά του βίντεο)

Σαν πρώτη συμβολική κοινή εκδήλωση οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ είναι επίσημοι προσκεκλημένοι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στον αγώνα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑτο Σάββατο 20/10/12 στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Θύρα 1 (Μαθητική και Αθλητική κερκίδα). Μαζί περιμένουμε όλους τους Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, δωρεάν, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα