22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλος το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους – Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Η νέα κυβέρνηση προχωρά στην άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το Σάββατο.

Η κυβέρνηση θέλει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, ενώ θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά παραβάσεων εντός εξαμήνου.

Για καλύτερες υπηρεσίας υγείας με χαμηλότερη επιβάρυνση για τους πολίτες, δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή. Ο υπουργός παρουσίασε τα βασικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου για την υγεία.

Πρώτος άξονας, όπως είπε, είναι η εφαρμογή προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους που θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ, η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και οι παρεμβάσεις για την παιδική και εφηβική παχυσαρκία.

Ο μπλε φάκελος που έλαβε την περασμένη Τετάρτη ο Βασίλης Κικίλιας, δίνει αυστηρή εντολή για τήρηση των όσων ορίζονται από την αντικαπνιστική νομοθεσία, που προβλέπει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα