17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζουλάκης: «Μέσα στην τετραετία το νέο κλειστό- Αλλαγές βελτίωσης στο στάδιο της Νέας Σμύρνης»

Στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης βρέθηκαν τα panionianea.gr, όπου και συνομίλησαν με τον Σταύρο Τζουλάκη για τα θέματα που αφορούν τον Πανιώνιο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατεδάφιση του κλειστού της Αρτάκης και στο χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση του νέου υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου.
Επίσης, μίλησε για τα έργα που θα γίνουν στο στάδιο της Νέας Σμύρνης μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος”, ενώ ρωτήθηκε και για το γεγονός πως δεν τον βλέπουμε συχνά παρόντα σε αγώνες του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού Πανιωνίο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταύρου Τζουλάκη στα panionianea.gr;

-Είστε ένας άνθρωπος που η ζωή σας έχει να κάνει κυρίως με την εκπαίδευση. Πάντως, με την ενασχόλησή σας με τα κοινά, δείχνετε ενδιαφέρον και στο χώρο του αθλητισμού. Ποιος είναι ο λόγος;

“Η άθληση αποτελεί βασικό συστατικό για την ζωή του καθένα μας αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας, απαιτούν την άσκηση ως εκτόνωση στους πιεστικούς ρυθμούς και το άγχος. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τις διάφορες μορφές αθλητισμού που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, κυρίως δε για το μαζικό αθλητισμό ως πυλώνα άσκησης της δημοτικής πολιτικής. Κάθε χρόνο προσθέτουμε όλο και περισσότερες δράσεις με στόχο να απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των πολιτών, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουμε τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας. Σήμερα, με την βοήθεια των αθλητικών συλλόγων μας, περίπου το 10% των συμπολιτών μας ασκείται έστω και μία φορά την εβδομάδα, ποσοστό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα”.

-Ο Δήμος γκρέμισε το κλειστό γυμναστήριο στην Αρτάκης, έχουμε ακούσει πολλά, θα θέλαμε όμως την δική σας επίσημη θέση για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου.
“Υπήρχαν φωνές παραπληροφόρησης από την αντιπολίτευση που ήθελαν να υπονομεύσουν το έργο. Είναι αλήθεια ότι ένα τόσο μεγάλο έργο προκαλεί αναστάτωση στους συλλόγους που κάνουν χρήση του εκεί χώρου. Είμαστε σίγουροι ότι αθλητές, γονείς και προπονητές θα μας δικαιώσουν για το τελικό αποτέλεσμα. Φροντίσαμε να βρούμε άμεσα λύση για την έδρα των αγώνων της ΚΑΕ Πανιώνιο. Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου καταφέραμε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου Σοφία Μπεφόν, ως έδρα των αγώνων της ΚΑΕ η καλύτερη λύση που μπορούσαμε να βρούμε. Δικαιωθήκαμε αφού ο Πανιώνιος βρήκε μια νέα έδρα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ παράλληλα σώθηκε αγωνιστικά πολύ πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Όσο για τα υπόλοιπα σωματεία εδώ και αρκετό έχουμε εκμισθώσει χώρους στο ΣΕΦ για να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις προπονήσεις τους. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος δήμος που από τον προϋπολογισμό του εκταμιεύει χρήματα για την εκμίσθωση χώρων προπόνησης για τους αθλητικούς συλλόγους του.

Η γραφειοκρατία είναι πάντα ένα βασικό εμπόδιο αλλά εκτιμώ ότι ξεπερνώντας όποιες δυσκολίες συναντήσουμε θα μπορέσουμε να εγκαινιάζουμε το νέο βιοκλιματικό Αθλητικό κέντρο, μοναδικό στην Αττική, στην οδό Αρτάκης, μέσα στην επόμενη τετραετία. Ήδη, ο ανάδοχος του έργου είναι έτοιμος να μπει και να εγκατασταθεί στον χώρο, έχοντας υπογράψει την εγκεκριμένη σύμβαση.

Πιστεύω ότι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι δεν θα πάρουμε άδεια για κατεδάφιση, ότι δεν θα πάρουμε άδεια για ανέγερση, ότι δεν θα υπάρχει ανάδοχος έχουν πέσει στο κενό. Τους έχουμε διαψεύσει όλους”. 

-Η πρόσφατη ανακοίνωση για ένταξη του γηπέδου ποδοσφαίρου στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, τι έργα περιλαμβάνει;
“Πρόκειται για ένα έργο 1.000.000 ευρώ με επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών 600.000 ευρώ και 400.000 ευρώ συμμετοχή από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας. Οι αλλαγές στις κερκίδες, στις θύρες 1-2-3 του σταδίου της Νέας Σμύρνης θα συνδυαστεί με βελτιώσεις στους χώρους άθλησης του Πανιωνίου ΓΣΣ που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες αλλά και αγνούς φιλάθλους του Πανιωνίου που συνεργάστηκαν ώστε να προλάβουμε τις προθεσμίες. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς να μας επηρεάζει το προεκλογικό κλίμα. Ο Πανιώνιος αποτελεί σύμβολό για την πόλη μας και οφείλουμε όλοι να υπερβαίνουμε όποια αντιπαράθεση μας χωρίζει για να συμβάλλουμε σε αυτό που ο Δημητρός Δάλλας είχε πει, ο Πανιώνιος είναι Ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ”. 

-Πολλοί λένε ότι η συχνή απουσία σας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Πανιώνιου οφείλονται στο ότι δεν είστε οπαδός της ομάδας;
Όπως είπα και πιο πάνω η σχέση μου με τον αθλητισμό δεν ήταν βασική πτυχή της προσωπικής μου ζωής ωστόσο τα εγγόνια μου αθλούνται στον Πανιώνιο και συχνά παρακολουθούν τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Η ενασχόληση μου με τα κοινά της πόλης μας αναπόφευκτα με οδήγησε κοντά στον Ιστορικότερο σύλλογο της χώρας μας. Με μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους που υπηρετούν τον Πανιώνιο, ακούμε τα αιτήματα τους, συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους και υποστηρίζουμε έμπρακτα τις δράσεις τους και τις ιδέες τους, δίνοντας πολλές φορές λύσεις σε προβλήματα πολλών ετών.

Είναι υποχρέωση μου, ως δήμαρχος, να στηρίξω κάθε προσπάθεια του Πανιώνιου ΓΣΣ να αναπτυχθεί και να υλοποιήσει τους στόχους του αναδεικνύοντας την ευγενή άμιλλα, το ήθος και την προαγωγή του αθλητισμού ως τρόπο ζωής για όλους τους πολίτες. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μια άριστη συνεργασία τόσο με την ΠΑΕ, την ΚΑΕ, όσο και με τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, την οποία θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια. Σε αντίθεση βέβαια με υποψήφιους που θέλουν να εμφανίζονται ως τιμητές του Πανιώνιου διεκδικώντας κάθε φορά την ψήφο των πολυάριθμων φίλων του”.

-Αφήνετε αιχμές σε αυτή την απάντηση, θα θέλατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
“Μιλάω για αυτούς που πριν από κάποια χρόνια έμπλεξαν την ΠΑΕ Πανιώνιος στο θέμα της «δωρεάς» από τον Δήμο 1.700.000 ευρώ σε μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου. Εννοώ αυτούς που οδηγήθηκαν στα ποινικά δικαστήρια με σωρεία κακουργημάτων δυσφημίζοντας τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας και το καμάρι της πόλης μας. Όλα αυτά υπάρχουν με στοιχεία και δημοσιεύματα. Δεν δίστασαν να μπλέξουν ακόμη και τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο, τον «θεό» της Πανιώνιας οικογένειας, να τον σύρουν στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Έναν άνθρωπο που συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του κυπέλλου του Πανιώνιου του 1979 και ήταν πάντα παρών στα δύσκολα για τον σύλλογο.
Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε έργα στον Πανιώνιο χωρίς να τα διαφημίζουμε. Κάνουμε έργα για να διαφημίζουμε τον Πανιώνιο. Στηλιτεύουμε αυτούς που τον δυσφημίζουν με τα έργα και τις ημέρες τους στην πολυετή αθλητική του πορεία ως σύλλογος και οντότητα αθλητική. Ευτυχώς οι φίλοι του Πανιωνίου πλέον ξέρουν. 

Στο ψηφοδέλτιο μας, επιλογή μας είναι να συμμετέχουν άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα και βοηθάνε με κάθε ευκαιρία. Θα αναφέρω μερικούς ενδεικτικά όπως ο Δημήτρης Ναλιτζής, ο Κώστας Τριανταφύλλου, ο Γιώργος Σταύρου, ο Παναγιώτης Τσιάπης, ο Θάνος Γαλάτης, ο Πολύδωρος Συρίγος, ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, η Ιωάννα Καριοφύλλη και ο Γιώργος Κρικρής, κλπ.”.

Πηγή: Panionianea.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα