24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σχήμα της “Μιας Πόλης Ανάποδα” καλεί σε εκδήλωση

POLI ANAPODAΣΥΖΗΤΗΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ, ΩΡΑ 19.30 ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ 

Οι εκλογές της 12ης Μαΐου θα διεξαχθούν σε ένα τοπίο καταστροφής και διάλυσης. Τα σημάδια από την επίθεση που κήρυξε στην κοινωνική πλειοψηφία η μνημονιακή συγκυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. είναι εμφανή σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση είναι οι εικόνες που αντικρίζουμε και βιώνουμε. Η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η νέα ‘‘πραγματικότητα’’ που θέλουν να μας επιβάλλουν είναι ο στόχος τους. 

Η δημοτική αρχή των Τζουλάκη-Κουτελάκη-Κούπα, αποτέλεσε και αποτελεί βασικό πυλώνα υλοποίησης αυτής της πολιτικής στο δήμο της Νέας Σμύρνης. Ακολουθεί επί σειρά ετών τις επιταγές του μνημονίου, της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Οι απολύσεις των εργαζομένων στο δήμο, η διάλυση των κοινωνικών υποδομών, η τσιμεντοποίηση και η εμπορευματοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου είναι μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για το έργο(!) της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Την ίδια στιγμή όμως ο λαός σε όλη την επικράτεια αντιστέκεται μέσα από μεγάλους αγώνες για υγεία, παιδεία, δουλειά, αξιοπρέπεια, δημοκρατία. Αγώνες, αντιστάσεις, νέες μορφές οργάνωσης και αλληλεγγύης ξεφυτρώνουν κάθε μέρα. Μία νέα ελπίδα συγκροτείται, ένας άλλος δρόμος αρχίζει να χαράζεται, πέρα και έξω από λογικές συνδιαχείρησης.
Από όλη αυτή την διεργασία στην ελληνική κοινωνία δεν απουσιάσαμε. Με την ελπίδα ότι θα νικήσει το δίκιο μπήκαμε μπροστά σε όλους τους αγώνες στη γειτονιά και όχι μόνο, συμβάλλαμε μαζί με τον κόσμο της Νέας Σμύρνης στο να φτιαχτεί η Εργατική Λέσχη Ν.Σμύρνης και το Ιατρείο – Φαρμακείο Ταξικής Αλληλεγγύης, συμμετείχαμε σε κάθε πρωτοβουλία που έβαζε στην πρώτη γραμμή το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού, περπατήσαμε πλάι-πλάι στο αντιφασιστικό κίνημα υπερασπιζόμενοι την γειτονιά μας από την απειλή του φασισμού.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουμε στη Μία Πόλη Ανάποδα, μέσα από την πορεία μας στην Νέα Σμύρνη, είμαστε πεπεισμένοι ότι σήμερα υπάρχει δρόμος έξω από την κοινωνική βαρβαρότητα. Είναι ο δρόμος του δημόσιου και κοινωνικού ελέγχου των βασικών κοινωνικών αγαθών, της διαγραφής του χρέους της χώρας, αλλά και του χρέους των φτωχών και ανέργων της πόλης μας, της μόνιμης σταθερής αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.

Αυτός ο δρόμος δεν είναι μόνο εφικτός αλλά είναι και άμεσα αναγκαίος για να μπορέσει να ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία. Κι αυτός ο δρόμος ανοίγεται μόνο με ολοκληρωτική σύγκρουση με την ΕΕ και το ΕΥΡΩ όσο και με το καλλικρατικό δήμο, τη μνημονιακή κυβέρνηση και όσες δυνάμεις στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Σας καλούμε όλους την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 19.30 στο Σύλλογο Ιμβρίων για συζητήσουμε τον απολογισμό των 16 χρόνων δράσης μας στη γειτονιά, της παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο, την πρόταση αγώνα και αξιοπρέπειας που καταθέτουμε σε όλους όσους ζούν στη Νέα Σμύρνη.

Επιμένουμε σε έναν άλλο δρόμο, ένα δρόμο ανατρεπτικό!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα