19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Νέα Σμύρνη, 17-18 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο

Για 5η συνεχόμενη χρονιά μερικοί από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της Αθήνας θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 17 και 18 Μαρτίου στον πολιτιστικό πολυχώρο Γαλαξία.

Η ομάδα «ΟΥΠΣ!», το κουκλοθέατρο «ΧΑΡΧΟΥΤ», οι ομάδες «Αλαλούθ», «Αντάμα» και «Baruti» αλλά και το θέατρο Σκιών «Namaste» συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραστάσεις, που κινητοποιούν την φαντασία και το συναίσθημα των παιδιών με όχημα τη δυναμική που κρύβουν τα παραμύθια.
«Σας περιμένουμε για μια ακόμα χρονιά σε μια  γιορτή για τις κούκλες, τους κουκλοπαίκτες, τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Η  21η Μαρτίου, με αφορμή την οποία πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, είναι  η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, αλλά  και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, Ημέρα για το Σύνδρομο Down και Ημέρα Ποίησης. Μια ημέρα που αποτελεί ευκαιρία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, να γιορτάσουμε τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα και τη χαρά της ζωής», σημειώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.
Οι παραστάσεις είναι βιωματικές και διαδραστικές, προσκαλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα μαγικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μουσική, με το θέατρο, την παντομίμα, με τον χορό, πάντοτε με χιούμορ, ρυθμό και ανατροπές που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον τους και ξεδιπλώνουν τον αυθορμητισμό τους.
Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής μαριονέτας, στα οποία τα παιδιά εξελίσσουν την σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, φτιάχνοντας τις δικές τους κούκλες.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924 και στο
www.culturens.org

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα