18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τα αδέσποτα και τα κατοικίδια!

katoikidiaΟ νέος νόμος ”για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό” ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας…

Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι:

-η Διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchips περνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).

-δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.

-προβλέπεται προαιρετικά από κάθε Δήμο να επιβάλλει τέλος σήμανσης για τα ιδιόκτητα ζώα έως 3 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρώνει να χρησιμοποιούνται για πρόγραμμα/καταφύγιο αδέσποτων

– ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να δηλώνει μέσα σε 5 μέρες την απώλεια του ζώου, με τον αριθμό microchip (για να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη αλλά και για να τον εντοπίσουν)

Related Articles

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ,Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ? ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ , ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ,ΠΟΙΟΣ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ?ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ?ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΝΤΡΟΠΗ .ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ,ΣΚΕΥΤΗΤΕ..ΨΗΦΗΣΤΕ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα