20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ”ΧΑΡΑΤΣΙ” ΤΗΣ ΔΕΗ

Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, περιγράφει αναλυτικά τις ενέργειες που έκανε ο Δήμος προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα δημότη που δεν ήθελε η δεν μπορούσε να πληρώσει το ‘χαράτσι’ της ΔΕΗ. Η αίτηση του Δήμου  για προσωρινή διαταγή απορρίφθηκε, ωστόσο θα κατατεθεί νέα αίτηση. Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας σε απόγνωση. Η δημοτική αρχή έχει το χρέος να προβεί σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου.

‘‘Φίλε δημότη,
Τη δύσκολη αυτή εποχή που πλήττονται οικονομικά πολλές κοινωνικές ομάδες, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και μισθωτοί, το «χαράτσι» της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμη δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος για πολλούς συνδημότες μας.
Σας πληροφορούμε ότι, ως Δήμος κάναμε τις παρακάτω ενέργειες σύμφωνα με την υπ’ αρ. 209/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

1) Δημιουργήσαμε Γραφείο παραλαβής αιτήσεων δημοτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό αυτό τέλος στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
2) Συγκεντρώθηκε ένας αριθμός 1.600 περίπου αιτήσεων.
3) Στείλαμε εξώδικο στη ΔΕΗ, για μη διακοπή του ρεύματος, αναμένοντας την εκδίκαση της προσφυγής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών περί αντισυνταγματικότητας του μέτρου.
4) Καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της ΔΕΗ στο όνομά σας προκειμένου να μη διακοπεί  το ρεύμα σας.
5) Κατά τη συζήτηση της αίτησης προσωρινής διαταγής ο δήμος έκανε παρέμβαση στο Δικαστήριο υπέρ σας και εξετάστηκα προσωπικά ως μάρτυρας.
6) Η αίτηση του Δήμου για προσωρινή διαταγή δεν έγινε δεκτή. (01.02.2012)
7) Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου θα καταθέσει εκ νέου αίτηση για προσωρινή διαταγή

Ο Δήμος θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην προβεί η ΔΕΗ σε καμία διακοπή ρεύματος σε δημότες μας, υπό την αίρεση πάντα ότι θα συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή και η ελληνική δικαιοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε δίπλα σας αλληλέγγυοι σε όποια μορφή έννομων αντιδράσεων συναποφασίσουμε.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε αυτοκόλλητο, το οποίο να επικολλήσετε στο μετρητή της ΔΕΗ, σαν ένα επιπλέον μέτρο αποτροπής σε τυχούσα ενέργεια διακοπής του ρεύματος.

Ο Δήμαρχος
Σταύρος Τζουλάκης’’

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα