22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΚΡΟΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Επανέρχομαι επί του θέματος της τοποθέτησης των αιθουσών βαρέως τύπου στο πρανές του αύλειου χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, για όσους δεν γνωρίζουν και για όσους δεν θέλουν να γνωρίζουν, για δικούς τους λόγους, επισημαίνοντας τα εξής:

1.    Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, ο Δήμος εξασφάλισε από τον ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) να του διαθέσει τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας εγκεκριμένων προδιαγραφών, βαρέως τύπου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε την όποια αυξημένη εισροή παιδιών από τα Ιδιωτικά Σχολεία παρουσιαστεί.
2.    Την αίτηση παροχής αδείας την κατέθεσε ο Δήμος προς τον ΟΣΚ τον Ιανουάριο του 2011. Δυστυχώς η άδεια μας χορηγήθηκε τον Σεπτέμβριο 2012. Αναγκαστικά λοιπόν, το έργο ξεκίνησε λίγο πριν το άνοιγμα του σχολείου και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες όπως το είχαμε υπολογίσει.
3.    Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Σύλλογο Γονέων και έχουμε ικανοποιήσει κάθε αίτημά τους σχετικά με τη δικαιολογημένη ανησυχία που έχουν για την ασφάλεια των παιδιών.
4.    Έχουν τοποθετηθεί λαμαρίνες καλυμμένες με κόντρα πλακέ που απομονώνουν εντελώς το προαύλιο από το χώρο οικοδομικών εργασιών.
5.    Προτείναμε στον κ. Διευθυντή του Σχολείου την παροχή, από πλευράς Δήμου, δύο (2) ατόμων που, επικουρικά, θα επιτηρούν μαζί με τους εφημερεύοντες δασκάλους τον αύλειο χώρο.
6.    Στις 6/09/2012 εκδικάστηκαν Ασφαλιστικά Μέτρα που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων κατά του Δήμου και του ΟΣΚ. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν υπέρ του Δήμου.
7.    Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε άδεια εργασιών για τις απογευματινές ώρες, καθώς και κατά το Σαββατοκύριακο για να ολοκληρωθεί το έργο σε ώρες που δεν λειτουργεί το Σχολείο.
8.    Μετά την τοποθέτηση των αιθουσών ο αύλειος χώρος θα αυξηθεί κατά 300 m2 περίπου.
9.    Το έργο θα ολοκληρωθεί περίπου σε ένα (1) μήνα. Η όποια καθυστέρηση δεν θα οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δήμου.
10.    Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και πάλι την όποια ανησυχία και προβληματισμό υπάρχει στη Σχολική Κοινότητα. Ας συνεργαστούμε να τελειώσει το έργο νωρίτερα κι ας μην παραθέτουμε εμπόδια που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την καθυστέρησή του.
11.    Παρότι η έναρξη των οικοδομικών εργασιών καθυστέρησε (27 Αυγούστου), λόγω υπαιτιότητας άλλων υπηρεσιών (ΟΣΚ), το έργο θα είχε ολοκληρωθεί έως σήμερα, εάν δεν υπήρχαν τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ απαγορευτικά προσκόμματα που πραγματοποιούν οι διάφοροι «ενδιαφερόμενοι».

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΚΛΑΙΡΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα