23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για πόσο καιρό διατηρούνται τα βραστά αυγά?

Eίναι αρκετά σύνηθες, μετά το Πάσχα αρκετοί να αναρωτιούνται για πόσο μπορούν να διατηρηθούν τα βρασμένα κόκκινα αυγά. Τα αβγά είναι μία από εκείνες τις τροφές που μηχανικά πάντα αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ, αλλά πάντα ξεμένει στο ψυγείο. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τελικά πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα ή τουλάχιστον κατάλληλα για κατανάλωση;

Τα βραστά αβγά διατηρούνται το πολύ για μία εβδομάδα στο ψυγείο, καθώς κατά το βράσιμο χάνονται τα έλαια που βρίσκονται στο τσόφλι και προστατεύουν το αβγό από τα βακτήρια. Αφού τα καθαρίσεις, καλό θα ήταν να τα φας την ίδια μέρα.

Όσον αφορά τα ωμά αβγά, αφού τα σπάσεις, θα πρέπει να φαγωθούν μέσα σε 2 μέρες. Τα ωμά μη σπασμένα αβγά μπορούν να διατηρηθούμε στο ψυγείο συνήθως για 3 ακόμη εβδομάδες μετά την ημερομηνία συνιστώμενης πώλησης και 4 εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους.

Εάν θέλεις να ελέγξεις εάν τα αβγά είναι φρέσκα, μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικό κόλπο με το νερό. Γέμισε ένα ποτήρι με κρύο νερό και προσεκτικά ρίξε το αβγό μέσα. Εάν βουλιάξει, τότε είναι φρέσκο και ασφαλές για κατανάλωση. Εάν πάλι επιπλέει, τότε έχει χαλάσει και θα πρέπει να το πετάξεις.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα