16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γυμνάσιο Ευαγγελικής και 3ο Λύκειο ανάμεσα στα σχολεία που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Πελεγρίνης_Κουτσούμπας_ΒαλαβάνηΣτον διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. 

 

Τα Νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις, ενώ τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και πολυμεσικές παρουσιάσεις (powerpoint)

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης, μετά την εισαγωγική ομιλία της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Αικατερίνη Χαριοπολίτου, η Πρόεδρος του ΕΚΕΔΙΣΥ Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή παρουσίασε αφιέρωμα στα Σχολεία της Πόλης Ζωγράφειο και Βλάγκας.

 

Τα Μεγάλα Βραβεία απέσπασαν:

Το 3ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το 2ο ΓΕΛ Πύργου Ηλείας, τα Εκκλησιαστικά Λύκεια Βελλάς Ιωαννίνων και Πατρών, το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Καλλιθέας, το 1ο ΕΠΑΛ Άργους, το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου, το 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και το Νηπιαγωγείο Κερασιάς Πέλλας.

 

 

Πολλά ακόμη σχολεία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έλαβαν τιμητικές διακρίσεις παρουσιάζοντας σημαντικά δείγματα δουλειάς, που ανέδειξαν την ιστορία του σχολείου τους μέσα από αρχειακή έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες.

 

Ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης απονέμοντας τα Μεγάλα Βραβεία στα Λύκεια που διακρίθηκαν επεσήμανε τη μεγάλη σημασία τέοιων πρωτοβουλιών.

 

τελος

Είναι δύσκολο να χωρέσει κανείς σε λίγες γραμμές τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των τριών ωρών που διήρκεσε η εκδήλωση…

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για τα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος απένειμε με συγκίνηση το Μεγάλο Βραβείο στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας απ’ όπου αποφοίτησε.

 

Η πρώην υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μας γνώρισε την ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας στο Ηράκλειο και δεσμεύτηκε να δώσει συνέχεια στην έρευνα για την ιστορία του δικού της σχολείου όπου απένειμε το βραβείο, του 3ου Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης.

 

 

 

Η Μαρί Κυριακού –που η εκπομπή της «Με αγάπη» αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια, βράβευσε τα Νηπιαγωγεία που διακρίθηκαν και η αίθουσα γέμισε χαμόγελα.

 

 

Ο Γιώργος Παπαδάκης που τόσα χρόνια μας κρατάει συντροφιά με την πρωινή του εκπομπή στον Αντέννα, μας διηγήθηκε αστείες ιστορίες για την εποχή που κι εκείνος ήταν μαθητής στο σημερινό 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου όπου και απένειμε το βραβείο.

 

Η Άννα Βαγενά, βουλευτής Λάρισας και αγαπημένη ηθοποιός μοιράστηκε μαζί μας εύθυμες και συγκινητικές ιστορίες από την εκπαίδευση στο Νομό Λάρισας, βραβεύοντας σχολεία της περιοχής –με απαίτηση των ίδων των μαθητών τους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

 

Ενθουσιασμός επικράτησε στην αίθουσα όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης της Α/θμιας Εκπαίδευσης, αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, Ευγένιος Τριβιζάς, απένειμε βραβεία σε σχολεία που διακρίθηκαν.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα