Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού οι πολίτες και κυρίως τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία με διδακτικό και διασκεδαστικό τρόπο θα μάθουν την αξία της ανακύκλωσης, την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα στην σύγχρονη κοινωνία και τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.

Παράλληλα τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να παρακολουθήσουν δωρεάν θεατρικό δρώμενο στον Πολιτιστικό πολυχώρο Γαλαξίας από την θεατρική ομάδα ‘Εν οδώ’ η οποία βασίζεται στο διδακτικό παραμύθι με τίτλο : Οι φύλακες της Φύσης ‘Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση’ του καθηγητή περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη.

Ο «Χαρτοφάγος» ο αγαπημένος ήρωας των μαθητών και μασκότ του Προγράμματος Ανακύκλωσης Χαρτιού του ΕΔΣΝΑ, θα συμμετέχει στη δράση  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για την ανακύκλωση.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το ηλεκτρονικό παιχνίδι της ανακύκλωσης και να μάθουν πόσο σημαντική είναι- για το μέλλον του πλανήτη μας -η ένταξη  της διαλογής στην πηγή στην καθημερινότητά τους!

” Η σχέση μας με το περιβάλλον εκτός από οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική είναι πρωτίστως μια σχέση ζωής, την οποία πρέπει να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.” δηλώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κρικρής.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here