17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αγγελία – απάτη του διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη (Lifo)

Μπορεί να δεις ένα φανταστικό σπίτι προς ενοικίαση – βεβαιώσου όμως πρώτα ότι είναι πραγματικό.    Υπάρχει πλέον μια νέα τυποποιημένη απάτη για να φάνε κάποιοι τα λεφτά όσων ψάχνουν σπίτι. Σου λένε να ακολουθήσετε τη “διαδικασία πιστοποίησης” του Airbnb και όλα ξεκινάνε…

Ο Άγγελος Ιωαννίδης με ενημέρωσε για την περιπέτειά του απ’ την αναζήτηση διαμερίσματος:   Στις 29/8 ανέβηκε μία αγγελία στην σελίδα στην Χρυσή Ευκαιρία, για ένα διαμέρισμα στην Νέα Σμύρνη.      

«Το διαμέρισμα φαίνεται εξαιρετικό και σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή», λέει ο Άγγελος. «Όπως είναι φυσικό σε δύο μόλις μέρες οι επισκέψεις στην σελίδα του εν λόγω διαμερίσματος, ξεπέρασαν τις 2.000. Το περίεργο ξεκίνησε από όταν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχει δοθεί στην αγγελία, δεν απαντούσε ποτέ. Έτσι στις 30/8 αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη μέσω της φόρμας επικοινωνίας της Χρυσής Ευκαιρίας.

Στις 31/8 έλαβα το απαντητικό μέηλ από τον «ιδιοκτήτη»: [Ο ιδιοκτήτης λέει πως ζει στη Γερμανία και για να μην έρχεται τζάμπα χρησιμοποιεί τη διαδικασία του Airbnb που πιστοποιεί τον ίδιο ως ιδιοκτήτη του σπιτιού και εσένα ως δυνητικό ενοικιαστή. Γι’ αυτό όταν σου γράψουν απ’ την Airbnb θα πρέπει να στείλεις εκεί τα χρήματα κι αυτοί θα τα ασφαλίσουν μέχρι να υπογραφεί το συμβόλαιο.]   Εννοείται πως μόλις διάβασα για «verification processing” άρχισε κάτι να μου βρωμάει. (Βέβαια -έξυπνα- χρησιμοποεί το όνομα του Airbnb για λόγους πρεστίζ αλλά πρέπει να έχει τόση σχέση με το Airbnb, όση εγώ με τα ντεφιλέ μόδας). Όταν μάλιστα είδα να προφέρει λάθος το όνομά του, άρχισε να μου βρωμάει πολύ. Με μια αναζήτηση στο google, βρήκα πως είναι ένας νέος τρόπος που βρήκαν κάποιοι επιτήδειοι να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Τέλος -και για να σας φύγει η τελευταία υποψία πως μιλάμε για απάτη- καθώς συνομιλούσα με την κυρία από το τηλεφωνικό κέντρο της ΧΕ, και μου εξηγούσε την πολιτική της σελίδας τους “Εμείς συμβουλεύουμε τους πελατες να μη δίνουν χρήματα” (και με την ανησυχία μου να μην την πατήσει κανένας φουκαράς) βρήκα πως οι φωτό του εν λόγω διαμερίσματος, ανήκουν σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης…»

*Η Χρυσή Ευκαιρία φυσικά κατέβασε την αγγελία έκτοτε και πολύ καλά έκανε. Η δε Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε στον Άγγελο ότι για να γίνει κάτι πρέπει να πάει στην αστυνομία για να κάνει μήνυση…   Ενδιαφέρον έχει και το ότι η φωτογραφία στην ελληνική αγγελία έχει περιστραφεί οριζόντια, προφανώς για να μην εντοπίζεται εύκολα απ’ το σχετικό λογισμικό. Και φυσικά για να δίνει ελπίδες ότι υπάρχει όντως τόσο μεγάλο και καλό και φτηνό σπίτι στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: www.lifo.gr-http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/159174

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα