22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελληνίδα πίσω από το σχεδιασμό του ακριβότερου διαμερίσματος στο «One Hyde Park» στο Λονδίνο

oneΤα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τα λαμπρά μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό και διαπρέπουν επαγγελματικά εκεί στερώντας από την Ελλάδα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι παρά τη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους νέους στον τόπο μας, τολμούν το βήμα της επιστροφής αποδεικνύοντας ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, αρκεί να διαθέτει κανείς υπομονή, προσήλωση στον στόχο του και φυσικά ικανότητες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, αποτελεί η Κατερίνα Γεωργούλια, η οποία είναι Αρχιτέτων με εξειδίκευση στον Aρχιτεκτονικό φωτισμό . Η Κατερίνα Γεωργούλια είναι απόφοιτος της Λεοντείου Ν. Σμύρνης, με σπουδές στο Παρίσι στην Εcole Speciale d΄ Architecture και μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (UCL) στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό, ενώ πλέον θα…δίνει τα φώτα της και στα εγχώρια έργα .

photo(1)

 

photo 4

Ήδη, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στην Isometrix, ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία αρχιτεκτονικού φωτισμού στο Λονδίνο. Έτσι της δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με ονόματα παγκοσμίου φήμης στο χώρο όπως η Zaha Hadid και ο Bruno Borrione. Mεταξύ άλλων έχει πάρει μέρος σε πολλά projects σχεδιασμού γνωστών εστιατορίων, ξενοδοχείων και καταστημάτων οίκων μόδας όπως το εστιατόριο Nobu στη Νέα Υόρκη, τη μπουτίκ Christian Louboutin στις Βρυξέλλες και το ξενοδοχείο Sanderson στο Λονδίνο. Όμως ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η συμμετοχή της στο σχεδιασμό του ακριβότερου διαμερίσματος του Λονδίνου, στο εντυπωσιακό κτίριο «One Hyde Park».

 

 

 

photoΌπως δηλωνει η ίδια : «Η εργασιακή μου εμπειρία στο εξωτερικό και οι μεταπτυχικές μου σπουδές με βοήθησαν αρκετά ώστε να συμμετέχω σε projects που αποτελούσαν παιδικά μου όνειρα. Ωστόσο, η επιστροφή μου στην Ελλάδα και η επαγγελματική δραστηριοποίηση στην πατρίδα μου ήταν το μεγαλύτερο όνειρο και είμαι πανευτυχής που θα εφαρμόσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στην Ελλάδα, παρά τις όποιες αντιξοότητες, τις οποίες γνωρίζω. Συμβουλεύω, ανεπιφύλακτα, όλα τα παιδιά να κυνηγούν με επιμονή και προσήλωση τα όνειρά τους».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα