24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΛΑ.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

DSC_6163Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, η ιδρυτική παρουσίαση του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου Ν. Σμύρνης (ΣΥΛΑΠ). Το ενδιαφέρον των δημοτών για το νέο θεσμό -σταθμό για τα δημοτικά δεδομένα- ήταν μεγάλο. Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, κατέκλυσε τον πολυχώρο «Γαλαξία», προκειμένου να παρακολουθήσει την παρουσίαση από το 4μελές πάνελ.

Στη σημαντική βραδιά, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, καταξιωμένοι καθηγητές πανεπιστημίου, νέοι διδάκτορες με σημαντικό ερευνητικό έργο και γνωστές προσωπικότητες.

Χαιρετισμό έστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας, κος Παπαθεοδώρου, στον οποίο τόνισε: «Υποχρέωση ενός σύγχρονου λαϊκού πανεπιστημίου είναι αφενός να διαχέει τη γνώση και αφετέρου να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να αναδεικνύει καινοτόμες δράσεις και να δημιουργεί νέες δομές. Τέτοιες δομές, όπως το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο, που ενισχύουν τη δια βίου μάθηση θα μας βοηθήσουν να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που γέννησε η κοινωνική παρακμή των τελευταίων ετών

Ανάμεσά στους επισήμους, οι ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΠΡ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κ.α.

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα, από την ομιλία του εντεταλμένου δημ. συμβούλου κ. Κρικρή: «Ο Δήμος δεν είναι μόνο για άρτο και θεάματα, ούτε μόνο για κατασκευαστικά έργα, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για να καλλιεργεί συνειδήσεις. Να ξαναβρούμε την έννοια του δήμου, την πρωταρχική του έννοια, να ξαναπάμε κοντά στην κοινότητα. Κάθε επιλογή έχει το κόστος της. Και εμείς σήμερα θα πληρώσουμε τον «φόρο» που μας αναλογεί για την εποχή της επιπολαιότητας. Είναι προφανές, ότι η Ελλάδα έχει μπει στην διαδικασία της μετάβασης, από το delete στην εποχή του restart.»

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, με πολλούς να ενδιαφέρονται για τις αιτήσεις. Όλα τα «πηγαδάκια» μιλούσαν για την ανάγκη, να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Επισυνάπτουμε, αναλυτικά, τις πληροφορίες δήλωσης συμμετοχής:

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής

DSC_6143

DSC_6182

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα