24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιστορική στροφή: «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη μιας οικογένειας.

Η αναφορά έγινε σε συνέντευξη του Φραγκίσκου σε ντοκιμαντέρ με θέμα τον ίδιο, το οποίο έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη στη Ρώμη, όπως ανέφερε το Associated Press, Το σχετικό απόσπασμα βρίσκεται περίπου στα μισά της ταινίας «Francesco», στην οποία ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μιλά για ζητήματα που τον απασχολούν στον δημόσιο λόγο του, όπως το περιβάλλον, η φτώχεια, η μετανάστευση και οι διακρίσεις. «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια.

Είναι παιδιά του Θεού. Κανένας δεν πρέπει να πετιέται έξω ή να τον κάνουν να αισθάνεται άσχημα. Αυτό πρέπει να  έχουμε είναι ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης, με τον τρόπο αυτό καλύπτονται νομικά».

Ως σήμερα, σημειώνει η Washington Post, ο Φραγκίσκος εξέφραζε γενικά την υποστήριξή του στους ΛΟΑΤΚΙ και το ότι είναι ευπρόσδεκτοί, αλλά όχι στο πλαίσιο μιας πολιτικής. Και επιπλέον, πολλοί καθολικοί ιερωμένοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους ακόμη και για τα σύμφωνα συμβίωσης, ακολουθώντας το Βατικανό που από το 2003 ζητούσε από τους ιερωμένους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σύμφωνα.

Ηδη από την εποχή που ήταν αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Αϊρες, ως το 2013, ο Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ των συμφώνων ως εναλλακτική στον γάμο των ομοφύλων. Είναι όμως η πρώτη φορά που αναφέρεται στο ζήτημα ως Πάπας.

Πηγή: Protagon.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα