19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας “Εικονική επιχείρηση”

The Hellenic Initiative_Logo Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) ανακοινώνει τη υποστήριξή της, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Εικονική Επιχείρηση, το οποίο υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ανά την Ελλάδα από το ΣΕΝ /JAGreece.  Το πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, διδάσκοντάς τους τη διαδικασία μέσω της οποίας υλοποιείται μία επιχειρηματική ιδέα. Η νικήτρια ομάδα του προγράμματος  θα έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από το  JA Europe.

Ήδη μέσα από την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε έναν ευρύτερο αριθμό σχολείων, τόσο εντός, όσο και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Ενδεικτικό της επιτυχημένης επέκτασης του προγράμματος, είναι ότι στο φετινό κύκλο του προγράμματος συμμετέχουν 120 σχολεία με 2.300 μαθητές, καθώς και 120 καθηγητές και εθελοντές-στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι καθοδηγούν τις ομάδες. Στον προηγούμενο κύκλο, συμμετείχαν 80 σχολεία, με 1.900 μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% των σχολείων που συμμετέχουν στο φετινό κύκλο, βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας.

Η 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Trade Fair 2017”, του ΣΕΝ/JA Greece, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου στο Τhe Mall Athens, με τη συμμετοχή σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, και στη Θεσσαλονίκη στις 17 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos, με τη συμμετοχή σχολείων της Βορείου Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου.

Η υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο πρόγραμμα, είναι ενδεικτική της δέσμευσής του οργανισμού στο μέλλον της Ελλάδας και τη νέα γενιά της χώρας.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Η συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο ΣΕΝ/JAGreece, υπογραμμίζει τη δέσμευση μας προς τους νέους της Ελλάδας, έτσι ώστε να τους προσφέρουμε πολύτιμε εμπειρίες, αλλά κυρίως, με ευκαιρίες για να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, δείχνοντας το δρόμο για το καλύτερο μέλλον της χώρας».

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος του SEN/JAGreece, Αργύρης Τζικόπουλος, προσέθεσε: «Η υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας μας δίνει τη δύναμη για άλλη μια χρονιά να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τη σημαντική μας αποστολή: να δώσουμε στους νέους της Ελλάδας βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο.»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα