Μπορούμε
Saving food – Saving lives

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου κοινωνικών -υποστηρικτικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, προέβη σε συνεργασία με την ΑμΚε «Μπορούμε» η οποία καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησης του για κοινωφελή σκοπό.

Η συνεργασία αυτή, αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ του εκάστοτε δωρητή και του φορέα -αποδέκτη. Για την εύρυθμη λειτουργία της συνεργασίας, θα υπάρχει καθημερινή επικοινωνία για την καταγραφή των αναγκών της υπηρεσίας – δομών του Δήμου και την καταγραφή των προσφορών φαγητού / τροφίμων από εταιρίες , αρτοποιεία κ.α.
Επιπλέον θα συντονίζεται η παραλαβή της προσφοράς, ώστε οι δωρητές να μην επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς ή την απασχόληση προσωπικού.
Όραμα μας είναι η ανάπτυξη ενός νέου κοινωνικού κινήματος που θα φέρει στην επιφάνεια την κοινωνική ευαισθησία των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσω της δημιουργίας ενός καινοτόμου μοντέλου αξιοποίησης τροφίμων, τα οποία πλέον αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια προσφέρονται υπέρ κοινωφελών σκοπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here