19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κανένα τεστ και καμία καραντίνα για τους ταξιδιώτες – Όλο το σχέδιο για τον τουρισμό

Οι εισπράξεις από τον τουρισμό για το 2019 έφτασαν τα 19 δισ.ευρώ ενώ οι επισκέπτες στη χώρα μας ήταν 33 εκατομμύρια τόνισε ο κ. Θεοχάρης. Και για την φετινή χρονιά τα στοιχεία ήταν αισιόδοξα καθώς το πρώτο δίμηνο του 2020 είχαμε αύξηση 23% ενώ στον τουρισμό εργάζονται 360.000 εργαζόμενο.

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που ξέρουμε ανέφερε ο κ. Θεοχάρης και τόνισε πως αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι πως ο τουρισμός στηρίζεται κυρίως σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και ανακοίνωσε τις προτεραιότητες του “Restart Tourism”.

Ο εσωτερικός τουρισμός ξεκινά στις 25 Μαΐου ενώ ο εξωτερικός στις 15 Ιουνίου με την απελευθέρωση πτήσεων από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, από την 1η Ιουλίου από τα υπόλοιπα αεροδρόμια και από τις 15 Ιουλίου θα υπάρξει σταδιακή άρση και των υπόλοιπων εξαιρέσεων.

Όπως ανέφερε ο κ.Θεοχάρης η απελευθέρωση των πτήσεων σημαίνει πως δεν θα υπάρχει υποχρέωση για τεστ για τον κορονοϊό στους επιβάτες, αλλά ούτε και υποχρεωτική καραντίνα. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει, όπως είπε, κάποιους δειγματοληπτικούς ελέγχους για επιδημιολογικούς σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.newsit.gr/politikh/kanena-test-kai-kamia-karantina-gia-tous-taksidiotes-olo-to-sxedio-gia-ton-tourismo/3034547/

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα