24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορωνοϊός: Θέμα χρόνου να εμφανιστεί και στην Ελλάδα

Θέμα χρόνου θεωρούν οι Έλληνες επιστήμονες την εμφάνιση του κορωνοϊού και στη χώρα μας.

«Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει ο ιός και στη χώρα μας, όπως και σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑΑθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, το βράδυ της Τετάρτης.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν στα ελληνικά αεροδρόμια είναι χαμηλότερος ο κίνδυνος σε σχέση με άλλα ξένα αεροδρόμια. Παρόλα αυτά θα πρέπει να λαμβάνουμε πάρα πολύ σχολαστικά τα μέτρα. Κάθε βδομάδα που περνάει και δεν έχουμε πρόβλημα είναι κέρδος για τη χώρα μας και μας δίνει την ευκαιρία να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη που εκεί τα πράγματα ίσως να είναι ακόμα καλύτερα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά το κορωνοϊού, ο κ. Τσακρής υπογράμμισε ότι «και το εμβόλιο και η αντιϊκή θεραπεία είναι σε καλό δρόμο και σίγουρα οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Το καλοκαίρι πιστεύουμε ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα. Θα χρειαστεί βέβαια να γίνουν πειράματα σε ζώα πριν να γίνουν κλινικές μελέτες σε άνθρωπο».

Πηγή: https://neaselida.gr/ellada/koronoios-thema-chronoy-na-emfanistei-kai-stin-ellada-video/?fbclid=IwAR0ytfv0CekYyWdvFisfEZfNCZvNW6G7NK8-jpWhtpK-USJqh7QJzcO6zpE

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα