22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαμία-Πανιώνιος 1-4: Πάρτι πρόκρισης για τον Ιστορικό

Ο Πανιώνιος είναι η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την άνετη νίκη με 4-1 επί της Λαμίας.

Η ομάδα του Γρηγορίου μετέβη στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για να υπερασπιστεί το 1-0 της Νέας Σμύρνης και έφυγε έχοντας επιβληθεί με 4-1 (17΄, 55΄ Ντουρμισάι, 31΄ Μασούρας, 90΄+2 Λάμπρου – 40΄ Βάντερσον) απέναντι στη γηπεδούχο, που δεν κατόρθωσε να προκριθεί για δεύτερη φορά στην Ιστορία της στους «τέσσερις».

Οι «κυανέρυθροι» επιδίωξαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους για να αποφύγουν «περιπέτειες» και το πέτυχαν στο 17ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ με τον Ντουρμισάι, όταν ο Βλάχος γύρισε την μπάλα στον σκόρερ κι εκείνος γύρισε ωραία, καθώς είχε την εστία στην πλάτη και άνοιξε το σκορ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Πριν οι Φθιώτες προλάβουν να συνέλθουν, ο Πανιώνιος διπλασίασε και τελείωσε το παιχνίδι: στο 31΄ ο Σαντάνα πέρασε ωραία μπαλιά στον Ντουρμισάι, ο Μελίσσας βγήκε και απέκρουσε χωρίς να απομακρύνει την μπάλα και ο Μασούρας, παίρνοντας το ριμπάουντ, έσπρωξε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Μετά το 0-2, όμως, οι φιλοξενούμενοι επαναπαύθηκαν και λίγο έλειψε να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαριστεί.

Στο 40΄ ο Βάντερσον μείωσε με ένα καταπληκτικό γκολ, όταν με ωραία ενέργεια γύρισε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα τη δοκό του Κότνικ πριν καταλήξει στα δίχτυα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λαμία έφτασε κοντά στο 2-2, αλλά η κεφαλιά του ανενόχλητου Αναστασιάδη έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Η όποια πρόθεση της Λαμίας να παλέψει, όμως, εξανεμίστηκε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 55ο λεπτό και σε εκτέλεση κόρνερ ο Ντουρμισάι σηκώθηκε ψηλά και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μελίσσα για το 1-3. Από το σημείο εκείνο και ύστερα ο αγώνας έχασε κάθε ενδιαφέρον, αφού για να προκριθούν οι γηπεδούχοι χρειάζονταν πια τέσσερα γκολ, με τον Λάμπρου να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Mελίσσας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (36΄ Αναστασόπουλος), Μπλάζιτς, Πριντέτα (56΄ Κουτρουμάνος), Πίτι, Τσούκαλος (46΄ Καραγιάννης), Βάντερσον.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Σαντάνα, Σταυρόπουλος, Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (74΄ Λάμπρου), Σαββίδης, Μασούρας (58΄ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (65΄ Νίλσεν).

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα