16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λύγισε στο φινάλε της παράτασης…!

arostisameΣε ένα ματς «θρίλερ», το οποίο τελικά κρίθηκε στην παράταση, ο ψυχωμένος Πανιώνιος ηττήθηκε στο φινάλε με 93-90 (79-79 κανονική διάρκεια) από τον Ολυμπιακό, με τον Σπανούλη να πετυχαίνει το τρίποντο της νίκης για την ομάδα του.


Ο Ιστορικός εμφάνισε εξαιρετική εικόνα στο παρκέ του κλειστού της Αρτάκης, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε το «πάνω χέρι», όμως ισοφαρίστηκε στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και εν τέλει ηττήθηκε από τρίποντο του Σπανούλη στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τον Πανιώνιο να ξεκινάει καλύτερα τον αγώνα και τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει στην συνέχεια.

Οι κυανέρυθροι είχαν καλές επιθετικές ενέργειες, ενώ και στην άμυνα είχαν σωστή συμπεριφορά. Το τέλος της περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 16-16.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ, όμως ο Πανιώνιος έτρεξε γρήγορα ένα σερί «9-0» και πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 39-37 για τον Ιστορικό.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου βγήκε από τα αποδυτήρια το ίδιο δυνατά και τέσσερα λεπτά περίπου πριν το τέλος του δεκαλέπτου πήρε για πρώτη φορά διαφορά 13 πόντων (58-45).

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός, έχοντας και τα σφυρίγματα με το μέρος του, μείωσε την διαφορά, με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 60-55 για τους κυανέρυθρους.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά, όμως ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να μειώσει την διαφορά.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου όμως πήρε και πάλι τα… πάνω της και πέντε λεπτά περίπου πριν το φινάλε το σκορ ήταν υπέρ της 72-64.

Στα τελευταία λεπτά η αγωνία μεγάλωσε και τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Σπανούλης με τρίποντο μείωσε στον πόντο (76-75).

Το ματς είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι και 25’ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, το σκορ ήταν 78-77 για τον Πανιώνιο. Οι κυανέρυθροι με μία εύστοχη βολή του Λάνγφορντ πήραν προβάδισμα δύο πόντων, 23’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, ο Λάνγκφορντ έπαιξε καλή άμυνα τον Σπανούλη, όμως η μπάλα έφτασε στον Μάντζαρης, ο οποίος με εύστοχο σουτ έκανε το 79-79, ένα μόλις δευτερόλεπτο πριν το φινάλε.

Ο Λάνγκφορντ στην τελευταία επίθεση του αγώνα δεν πρόλαβε να σουτάρει και έτσι το ματς οδηγήθηκε σε παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Πανιώνιος μπήκε σε θέση «οδηγού» με εύστοχες βολές του Μίλμπουρν, με τον Λοτσέσκι όμως να ισοφαρίζει με σουτ.

Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος στηρίχθηκε επιθετικά στους ΜακΚόλουμ και Λάνγκφορντ, ενώ ο Ολυμπιακός στον Πρίντεζη ο οποίος με οκτώ συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα τριών πόντων στους φιλοξενούμενους.

Τελικά το φινάλε του αγώνα «γράφτηκε» με τρίποντο του Σπανούλη, ο οποίος με δύσκολο τρίποντο στο τέλος του αγώνα ευστόχησε και έκανε το τελικό 90-93 για τον Ολυμπιακό!

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Πανιώνιο ηττημένο στο σκορ, όμως οι φίλαθλοι της ομάδας χειροκρότησαν έντονα τους παίκτες του Σφαιρόπουλου για την πολύ καλή τους προσπάθεια σε όλη την αναμέτρηση κόντρα στον ισχυρό Ολυμπιακό.

Πρώτος σκόρερ για τον Ιστορικό αναδείχθηκε ο ΜακΚόλουμ με 25 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Μίλμπουρν και Λάνγκφορντ με 17. 

Δεκάλεπτα: 16-16, 39-37, 60-55, 79-79, 90-93

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΜακΚόλουμ 25 (1), Ντούβνιακ 8 (2), Κάρτερ 4, Μίλμπουρν 17, Αθανασούλας 3 (1), Μπατής 4, Λάνγκφορντ 17 (1), Μισέλ 1, Σίμτσακ 6, Σαλούστρος 5 (1).

Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα