18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαθητές από Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης

Το 2ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης «Ομήρειο» είχε την τιμή και την χαρά στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 (σχολικές συμπράξεις) 2018-2020, να υποδεχτεί εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τον τίτλο : « Solidarité: à vous les jeunes!» και η επίσκεψη /φιλοξενία πραγματοποιήθηκε από 9-16 Φεβρουαρίου 2019. Οι 18 μαθητές (7 από Γερμανία, 6 από Ιταλία, 5 από Σουηδία) φιλοξενήθηκαν  σε οικογένειες μαθητών του Γυμνασίου μας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική καθημερινότητα και, κυρίως την ελληνική φιλοξενία.

Παρακολούθησαν μαθήματα στο «Ομήρειο», συμμετείχαν σε ομαδικές δημιουργικές εργασίες σχετικές με το θέμα του προγράμματος, στη βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος της οδού Νικομηδείας. Επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης, το ίδρυμα « Στ. Νιάρχος». Επίσης σε μονοήμερη εκδρομή επισκέφτηκαν την Αρχαία Ολυμπία, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, ξεναγήθηκαν στο χώρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στη Νέα Σμύρνη επισκέφτηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο και το κέντρο φιλοξενίας άρρωστου άπορου παιδιού και οικογένειας  «Ηλιαχτίδα».

Όπως μας επισήμανε η Διευθύντρια και υπεύθυνη του προγράμματος  Ελένη Καϊνού «Όλες οι δραστηριότητες αποτέλεσαν μια εξαιρετική και πολύπλευρη εμπειρία για όλους, και κυρίως για τους μαθητές , Έλληνες και ξένους».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα