14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόνο θετικά σχόλια για τα μέτρα προστασίας των Ιωνικών Γιορτών

Πιστός στο καθιερωμένο, ετήσιο ραντεβού του με τον πολιτισμό θα είναι και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης με αυστηρά μέτρα προστασίας και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οι πολίτες που πήγαν στο Άλσος για εισιτήρια ή για να παρακολουθήσουν παράσταση μόνο θετικά λόγια είχαν να πουν για τις φετινές συνθήκες. Οι Ιωνικές Γιορτές, από τα λίγα φεστιβάλ της Αθήνας που θα διεξαχθούν φέτος κανονικά ξεκίνησαν στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου, και περιλαμβάνουν 40 συνολικά θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, και μουσικά αφιερώματα.

Φέτος, μάλιστα, παράλληλα με τις Ιωνικές Γιορτές, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης μια πρωτοποριακή εικαστική έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με την Tidal Flow Art, με τίτλο Geo Philosophy, ένα multimedia θέαμα, με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εικαστικές εγκαταστάσεις και ενδιαφέρουσες performances. Είναι η πρώτη φορά που μιας ανάλογης κλίμακας έκθεση, με τη συμμετοχή κορυφαίων εικαστικών και καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, πραγματοποιείται σε ανοιχτό χώρο (open museum) και ειδικότερα στο Αλσος Νέας Σμύρνης.

Στο φετινό πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών έχουν ενταχθεί σημαντικές παραστάσεις από σημαντικούς πολιτιστικούς οργανισμούς όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων ο Στέφανος Κορκολής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ελλη Πασπαλά και ο Γιώργος Περρής, ο Παντελής Θαλασσινός, αλλά και αφιερώματα σε επιδραστικούς μουσικούς όπως ο συνθέτης  Γιώργος Χατζηνάσιος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια στην ιστορία του θεσμού, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, λόγω του προβλήματος με την πανδημία, που αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε, διασφαλίζοντας την απολύτως ομαλή  διεξαγωγή του πολιτιστικού φεστιβάλ.»

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε σημαντικές παραστάσεις, ενδιαφέρουσες performances, κωμωδίες, καθώς και άλλες μορφές έκφρασης από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο. Αξίζει να αναφερθούν, οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών, μεταξύ τους ο Δημήτρης Ημελλος, η Ρούλα Πατεράκη και η Μυρτώ Αλικάκη (23/9) και η πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση του Μηνά Βιντιάδη, «Ο Κάτω Παρθενώνας», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με τον Λεωνίδα Κακούρη και τον Χρήστο Σαπουντζή (30/8).

Επίσης, αξίζει να αναφερθούν, η πολύ καλή παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο», ένα κείμενο του Ingmar Bergman με τον Αντώνη Λουδάρο  (4/9), σε σκηνοθεσία του ίδιου, η «Λέλα Καραγιάννη Μια γυναίκα στην Αντίσταση, με τη Μαίρη Βιδάλη (6/9), «Το Παγκάκι» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη (9/9), «Ο Κήπος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με τον Στέλιο Μάινα (11/9), «Ο Σκύλος τα Μεσάνυχτα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (13/9), «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη (14/9) και το «Mute» με τον Γιώργο Χρυσοστόμου  (15/9). Επίσης, επαναλαμβάνεται η πολύ επιτυχημένη παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, «Η γυναίκα της Ζάκυθος», του Διονύσιου Σολωμού, στις 22/9.

Στις Ιωνικές Γιορτές θα δούμε επίσης συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Ευανθία Ρεμπούτσικα (31/8), ο Στέφανος Κορκολής (5/9), ο Κώστας Μακεδόνας (7/9), οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Στάθης Δρογώσης που συμπράττουν σε μια μοναδική μουσική συνάντηση (8/9), ο Παντελής Θαλασσινός (12/9) που ερμηνεύει τραγούδια από την θρυλική εποχή των Λαθρεπιβατών μέχρι σήμερα. Τέλος , η Ελλη Πασπαλά και ο Γιώργος Περρής σε μια μοναδική συναυλία στο Αλσος στις 19/9.  

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο με τον ίδιο στο πιάνο ζωντανά στο Άλσος (10/9), το Αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Σπανό, με την Πέννυ Ξενάκη και τη Μαίρη Εσπερ να τραγουδούν τις μοναδικές μελωδίες του, αλλά και τη μπάντα του ίδιου στα μουσικά όργανα (16/9),  καθώς και  το Αφιέρωμα στο Σμυρναϊικο Τραγούδι με την απαράμιλλη στο είδος της, Αφεντούλα Ραζέλη (17/9).

Αξίζει να αναφερθούν δυο ιδιαίτερες συναυλίες που θα μας ανεβάσουν τη διάθεση, μία latin στις 20/9 με την κεφάτη μπάντα Canto Metrela και μία jazz στις 21/9 με τους υπέροχους Undercover Valentines, με δυνατούς ρυθμούς και ξεχωριστές ερμηνείες.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα