Στους 4.200.472 ανήλθε ο αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που στο τέλος Νοεμβρίου είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τον Σεπτέμβριο οι οφειλέτες ήταν 4.312.395, ωστόσο ο αριθμός αυτός μειώθηκε κυρίως επειδή εντάχθηκαν οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους η φορολογική διοίκηση έχει το δικαίωμα να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις, ανήλθε τον Νοέμβρη στον αριθμό ρεκόρ 1.836.926.

Τέλος, ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις, ανήλθε τον Νοέμβριο στους 1.162.737. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι αυξημένος κατά 7.087 οφειλέτες.

Οι κατασχέσεις πάντως αποδεικνύονται χρυσωρυχείο για τα ταμεία του κράτους καθώς έφτασαν μια ανάσα από τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ (4,981 δισ. ευρώ). Εξ αυτών, τα περίπου 500 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν τον Νοέμβριο.

https://www.athensvoice.gr/economy/507613_o-misos-plithysmos-tis-horas-hrosta-stin-eforia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here