Ευθύμης-Καρδαράς-298x300Καλή επιτυχία ευχόμαστε στον δραστήριο Νεοσμυρνιώτη Ευθύμη Καρδαρά που αποφάσισε να δώσει αυτή τη δύσκολη μάχη.Παραθέτουμε κάποια σημεία από το βιογραφικό του: 

“Ίσως, να με γνωρίζεις από το σχολείο, το πανεπιστήμιο, τους προσκόπους, τη γειτονιά μου τη Νέα Σμύρνη ή να έχουμε συναντηθεί ή συνυπάρξει σε κάποιο χώρο εργασίας. Υπάρχει ασφαλώς και το ενδεχόμενο αυτές οι γραμμές να αποτελούν την πρώτη μας επαφή.

Δύσκολο να μπορέσεις μέσα από ένα κείμενο να μιλήσεις για σένα. Το κατάλαβα σε μικρή ηλικία, όταν προσπάθησα να γράψω το πρώτο μου ραβασάκι. Είναι πολύ εύκολο να γίνεις γραφικός και ξύλινος. Η προσπάθεια πολλές φορές να γράψεις κάτι έξυπνο για να ενθουσιάσεις σε οδηγεί στο να μην είσαι ο εαυτός σου. Παραβαίνοντας λοιπόν, κάποιους βασικούς κανόνες του γραπτού λόγου θα επιτρέψω στις άναρχες σκέψεις μου να καθοδηγήσουν το πληκτρολόγιο μου.

Μεγάλωσα λοιπόν μέσα σε μια πολιτικοποιημένη οικογένεια. Τον παππού τον Ευθύμη, καθαρό κομουνιστή, αντάρτη τους ΕΛΑΣ τον θυμάμαι με τον Ριζοσπάστη στη μασχάλη. Από την άλλη, ο παππούς ο Στράτης εξ Αιγύπτου, δεξιός μισούσε απίστευτα τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θυμάμαι πως στις εκλογές του 1990 με υποχρέωσε να ανεμίσω τη σημαία με τον πυρσό. Ο πατέρας Θεόδωρος κεντρώος, θαύμαζε τον Γεώργιο Παπανδρέου αλλά τον είχε ενθουσιάσει και ο λόγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η μητέρα Γεωργία βούτηξε από μικρή στο ποτάμι της αλλαγής του Α. Παπανδρέου στήνοντας τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στο Π. Φάληρο.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι, πάρα τις τεράστιες πολιτικές διαφορές, πότε μα ποτέ δεν είχαμε τσακωμούς. Η Κυριακή των εκλογών μας έβρισκε όλους γύρω από την τηλεόραση να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα. Καζούρα υπήρχε, όπως και στοιχήματα για τον τελικό νικητή, αλλά ποτέ δεν έβλεπες μίσος και κακία.

Μεγαλώνοντας μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα ερεθίσματα δεν άργησαν να επηρεάσουν και το μέλλον μου. Αφού μου πέρασε για λίγο η ιδέα να γίνω δημοσιογράφος κατέληξα πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών. Περνώντας την ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελλήνιων Εξετάσεων (Δ’ Δέσμη) κατάφερα να εισαχθώ στο τμήμα. Από τότε νομίζω μπήκε οριστικά το νερό στο αυλάκι και δεν υπήρχε γυρισμός. Η Πολιτική μπήκε με τη βούλα στη ζωή μου.

Ο φοιτητικός συνδικαλισμός δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο. Η ένταξή μου στην ΠΑΣΠ δεν άργησε να έρθει. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Επιτέλους έκανα πράξη αυτά, που από πολύ μικρό με ενθουσίαζαν. Πολύωρες πολιτικές κουβέντες, αντιπαραθέσεις, διεκδικήσεις, πορείες και συνελεύσεις σε συνδυασμό με συζητήσεις εκλογικής στρατηγικής και φυσικά ατελείωτη βιβλιογραφία γέμισαν τα τέσσερα χρόνια, που δεν κατάλαβα πως πέρασαν. Θα σου φανεί ίσως αστείο αλλά εκεί στο Πάντειο, ένα βράδυ καταμέτρησης των φοιτητικών αποτελεσμάτων, γνώρισα και τη γυναίκα μου, τη Βάσια. Σε αυτή τη χρονική περίοδο από σύμπτωση ήρθα σε επαφή με έναν, νέο τότε, πολιτικό που μου έβαλε πιο βαθιά το μικρόβιο της πολιτικής, τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Μετά πήρα τη μεγάλη απόφαση να ξενιτευτώ και να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Πολιτική Επικοινωνία στο Λονδίνο, στο City University. Απίστευτη εμπειρία! Η επαφή μου με επαγγελματίες του χώρου της πολιτικής με ενθουσίασε. Συνειδητοποίησα, ότι θα μπορώ να εργάζομαι πάνω σε αυτό που πραγματικά αγαπώ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, και αφού υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό, μπήκα στην αγορά εργασίας. Αφού πέρασα για λίγο από τον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας κατέληξα στον φυσικό μου χώρο, την Πολιτική Επικοινωνία.

Η απόφαση να περάσω στην άλλη πλευρά με προβλημάτισε. Έπρεπε, από επαγγελματίας του χώρου της Πολιτικής να γίνω Πολιτικός. Δύσκολη απόφαση, που τελικά την πήρα. Το αν είναι η σωστή, θα το δείξει η ιστορία.

Οι Ευρωεκλογές του Μαΐου λοιπόν αποτελούν το δικό μου σημείο εκκίνησης σε αυτή την απόφαση και σου ζητώ να με στηρίξεις σε αυτές. Δεν θα αλλάξω τον κόσμο και φυσικά δεν είμαι Μεσσίας! Μου αρέσει η πολιτική διαδικασία και με προίκα τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου μπαίνω στη μάχη. Τι θα συναντήσω δεν ξέρω. Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος: την πορεία αυτή για όσο διάστημα διαρκέσει, θα τη διανύσουμε μαζί!”

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην προσωπική ιστοσελίδα:ekardaras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here