Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών, σκορπώντας πανελλήνια συγκίνηση.

Υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η απώλειά του αφήνει ένα πελώριο κενό στη μουσική σκηνή, ωστόσο η παρακαταθήκη του είναι τεράστια.

Η δισκογραφία του:

  • 1975 Πολιτικά Τραγούδια
  • 1976 Καντάτα για τη Μακρόνησο / Σπουδή σε Ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι
  • 1977 Φουέντε Οβεχούνα
  • 1977 Τροπάρια για Φονιάδες
  • 1978 Τραγούδια της Λευτεριάς
  • 1978 Μουσική Πράξη Στον Μπρεχτ
  • 1979 Ο Σταυρός του Νότου
  • 1980 Ευριπίδης IV
  • 1980 Δελτίο Καιρού
  • 1981 Λεοντής-Μικρούτσικος: Συναυλίες 81
  • 1982 Εμπάργκο
  • 1983 Αυτά τα Βράδια
  • 1983 Ιχνογραφία / Ο Γέρος της Αλεξάνδρειας
  • 1983 Αραπιά για Λίγο Πάψε να Χτυπάς με το Σπαθί
  • 1984 Βίκτωρ & Βικτώρια
  • 1985 Αντιθέσεις
  • 1986 Η Αγάπη Είναι Ζάλη
  • 1986 Έργα Ηλεκτρονικής Μουσικής
  • 1986 Duo For Alto Saxophone / Opera For One
  • 1987 Η Χάρις Αλεξίου Σε Απρόβλεπτα Τραγούδια
  • 1987 Στον Μάνο Λοΐζο / Νύχτα Με Σκιές Χρωματιστές
  • 1988 Όλα Από Χέρι Καμένα
  • 1989 Ελλάς Κατόπιν Αορτής
  • 1989 Όσο Κρατάει Ένας Καφές
  • 1990 Κρατάει Χρόνια Αυτή Η Κολώνια
  • 1990 Για Πιάνο Και Φωνή
  • 1991 Γραμμές των Οριζόντων
  • 1992 Music For Two
  • 1992 Συγγνώμη για την Άμυνα
  • 1994 Volpe D’ Amore
  • 1995 Ανάσα η Τέχνη της Καρδιάς
  • 1996 Στου Αιώνα Την Παράγκα
  • 1996 Τα Παραμύθια της Γαλάζιας Γραμμής
  • 1996 Όνειρο Για Δύο
  • 1997 Ποίηση Με Μουσική
  • 1997 Η Ιστορία της Λούλου / Το Παραμύθι του Αρχοντοχωριάτη
  • 1997 Ψάξε Στ’ Όνειρό Μας
  • 1998 For Sax And Strings And Love And Dreams / Warna / Irreproachable Death
  • 1998 Slow Motion / Concerto For Guitar And Orchestra / The Hell Of A Season
  • 1998 Στην Αγκαλιά Της Άκρης
  • 1998 Ο Θάνος Μικρούτσικος Τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο
  • 1999 The Return of Helen (Η Επιστροφής της Ελένης)
  • 1999 Θάλασσα στη Σκάλα
  • 2000 Σφεντόνα Live
  • 2000 Ο Θάνος Μικρούτσικος στη Λύρα
  • 2001 Του Απείρου Εραστής
  • 2001 Οι Κυρίες Του Θάνου Μικρούτσικου
  • 2001 Dance and Memories
  • 2001 Στον Τόπο Μου Είμαι Τέλεια Ξένος
  • 2001 Rhythmotropies
  • 2002 Ο Άμλετ Της Σελήνης
  • 2002 Όλα Τα Πρόσωπα
  • 2002 Αυτά Που Τραγουδήσαμε
  • 2003 Gary Burton Music Stories          
  • 2003 All That Guitar  
  • 2004 Σχοινοβάτης
  • 2004 Arthur Rimbaud Memoires Brisees (Θρυμματισμένες Μνήμες) 
  • 2005 Σταυρός του Νότου – Γραμμές των Οριζόντων
  • 2006 Υπέροχα Μονάχοι
  • 2007 Για Φωνή και Ορχήστρα               Legend
  • 2007 Έργα Για Φλάουτο
  • 2007 Πριν Από Τους 7 Νάνους – Before The Seven Dwarfs      
  • 2007 Παράξενο Δεν Είναι;     
  • 2008 Ανθολόγιο         
  • 2008 Πάμε Ξανά Απ’ Την Αρχή
  • 2009 Ο Καβάφης του Θάνου Μικρούτσικου 
  • 2009 Ανέκδοτα Τραγούδια   
  • 2009 Τους Έχω Βαρεθεί
  • 2010 7 Έργα Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής     
  • 2012 Εκκλησιάζουσες
  • 2012 5 Τραγούδια Για Φωνή Και Πιάνο Σε Ποίηση Χριστόφορου Λιοντάκη    
  • 2013 Η Γη Τσακισμένο Καράβι / Ένας Κόσμος Χωρίς Ταξιδιώτες          
  • 2014 Ότι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει         
  • 2016 Στο Δρόμο Για Τις Βρυξέλλες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here