23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Μηδενική ανοχή στους υπαλλήλους με πλαστούς τίτλους σπουδών

perifereia_0-thumb-largeΤη θέση της στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε σχετικά με την τύχη δημοσίων υπαλλήλων που αποκαλύπτεται ότι διαθέτουν πλαστά πτυχία σπουδών διευκρινίζει εκ νέου, με ηλεκτρονική της επιστολή στην «Κ», η Περιφέρεια Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω θέμα προκάλεσε, χθες, μία αυστηρή ανακοίνωση εκ μέρους του Προέδρου της Ν.Δ.

«Από την πρώτη στιγμή, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επέδειξε μηδενική ανοχή στους υπαλλήλους με πλαστούς τίτλους σπουδών ή σε αυτούς σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις. Εφάρμοσε, χωρίς καθυστερήσεις ή υπεκφυγές, τους νόμους και το πειθαρχικό δίκαιο, θέτοντας σε αυτοδίκαιη αργία εννιά υπαλλήλους, που οι υποθέσεις τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ανακλήθηκε ο διορισμός τριών υπαλλήλων και για δύο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Γεγονότα που οφείλουν να γνωρίζουν όσοι παρεμβαίνουν στο δημόσιο πεδίο – πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Διαφορετικά πρόκειται για ασύγγνωστη άγνοια ή για βούληση παραπληροφόρησης για μικροκομματικά οφέλη. Και στις δύο περιπτώσεις συγκαλύπτεται ή παραπέμπεται στις καλένδες η ανάγκη για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για Δημόσια Διοίκηση αξιοκρατική, αποτελεσματική, χωρίς γραφειοκρατία και διαφθορά.» σημειώνεται από το Γραφείο Τύπου της κ. Ρένας Δούρου.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα