MPYRA22«Η μπύρα δεν είναι απλά ένα αλκοολούχο ποτό. Στην πραγματικότητα είναι ένα σύνθετο ποτό, το οποίο παράγεται για πολλές χιλιάδες χρόνια. Η δημιουργία της μπύρας απαιτεί δημητριακά, λυκίσκο, βύνη και μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία ωρίμανσης», εξηγεί ο Γιάννης Χρύσου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δ/ντης Διαιτολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων, Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, Επιστημονικός Συνεργάτης SEC.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι η υπέρμετρη κατανάλωση οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού επιβαρύνει την υγεία και το ίδιο συμβαίνει και με την μπύρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο κ. Χρύσου, σύγχρονες μελέτες έρχονται να υποδείξουν ότι η ήπια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και μπύρας μπορεί να προάγει την υγεία.

«Η ήπια κατανάλωση μπύρας μειώνει αρχικά τον κίνδυνο εμφάνισης Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ»,  τονίζει ο κ. Χρύσου, ενώ προσθέτει ότι συσχετίζεται επίσης αρνητικά με την εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Εξάλλου, «πολλές είναι οι μελέτες που συνδέουν την ήπια κατανάλωση μπύρας με την μείωση του ρυθμού γνωστικής έκπτωσης με την πάροδο της ηλικίας, την καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους, τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου και την καλύτερη ανοσοποιητική λειτουργία» σημειώνει ο κ. Χρύσου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: Οφέλη της ήπιας κατανάλωσης μπύρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here