18.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποινική δίωξη σε βάρος του 27χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αθήνα

Eνας 27χρονος Σύρος, ο οποίος φέρεται ως τζιχαντιστής και ο οποίος ομολόγησε ήδη ότι έχει συμμετάσχει και σε δολοφονίες, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα Αττικής.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ την Πέμπτη, ο 27χρονος συνελήφθη τις πρωινές ώρες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ο συλληφθείς, εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018. Εξεταζόμενος μετά την σύλληψή του, αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων. O 27χρονος ήταν από καιρό σε επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αυτό ανέφεραν έγκυρες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σύρος είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα. Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό. Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Πηγή: Protagon.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα