16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σεισμός τώρα- Κουνήθηκε η Αθήνα

Ταρακουνήθηκε η Αθήνα πριν από λίγο. Η σεισμική δόνηση έγινε στις 11:15 περίπου και ήταν έντασης 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε 32 χλμ. ανατολικά της Αθήνας, 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χλμ.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως ο σεισμός που έγινε αισθητός στην Αθήνα ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Μάτι.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και όπως τόνισε έγινε σε θαλάσσια περιοχή λίγο έξω από το Μάτι. «Μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς, δεν δίνει μεγαλύτερους», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Οπως επισήμανε στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει έντονη σεισμικότητα και «δίνει» μικρά μεγέθη. «Τα ρήγματα αυτά δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα μεγέθη», είπε, προσθέτοντας ότι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο κ. Λέκκας επισήμανε πως δεν συνδέεται με τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα. «Είναι ανεξάρτητα κέντρα», υπογράμμισε.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα