14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ “ΑΓΡΟΓΗ”: ΕΜΠΛΟΚΗ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

590_3c72f119c4cb62cd705988f0f510bdccΣτον ανακριτή οδηγούνται, όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την περιβόητη ΑΓΡΟΓΗ. Οι κατηγορίες αφορούν στην πρόσληψη 269 ατόμων, τα οποία δεν είχαν ουσιαστικά κανένα αντικείμενο εργασίας, με τη ζημιά προς το δημόσιο να ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Με μία γρήγορη έρευνα, μπορεί όποιος ψάξει να βρει ονόματα συμπολιτών μας, με κορυφαίο αυτό Νεοσμυρνιώτη δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, που ‘‘εργαζόταν’’ στην ΑΓΡΟΓΗ εκείνη την περίοδο!

Κλήσεις σε απολογία απέστειλε ο ανακριτής, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλής, σε δέκα στελέχη της εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ για υπόθεση παράνομων προσλήψεων.

Οι κλήσεις αφορούν σε επτά μέλη του ΔΣ της εταιρείας, που κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και τρία μέλη της Επιτροπής Επιτυχόντων τα οποία καλούνται σε απολογία για απλή συνέργεια στην απιστία.

Οι κατηγορίες σε βάρος των στελεχών της εταιρείας αφορούν στην πρόσληψη 269 ατόμων, τα οποία, με βάση καταγγελίες που είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 2009, δεν είχαν ουσιαστικά κανένα αντικείμενο εργασίας. Οι επίμαχες προσλήψεις είχαν καταγγελθεί ως παράνομες ή άνευ αντικειμένου, πλην όμως οι συμβάσεις των 269 δεν καταγγέλθηκαν ως τον Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, από τις προσλήψεις αυτές προκλήθηκε ζημιά σε βάρος του Δημοσίου η οποία ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αφορά στη μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, δύο μήνες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, προχώρησε σε 269 προσλήψεις για τη χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων, μέσω «διαγωνισμού εξπρές». Όπως αναφερόταν, μάλιστα, το 1998 η εταιρεία λειτουργούσε με 73 άτομα, ενώ, το 2009 οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τους 700.

Το θέμα είχε φέρει πρώτος στην επιφάνεια μετά τις εκλογές ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους 269 είναι παιδιά ή συγγενείς στελεχών της ΝΔ, συνδικαλιστών, αγροτοσυνδικαλιστών, δημάρχων, διευθυντών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ, 18 είναι συγγενείς πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι οι προσληφθέντες δεν ήταν τοπογράφοι, αλλά γυμναστές, φιλόλογοι, φοιτητές, απόφοιτοι τουριστικών επαγγελμάτων και άλλες ειδικότητες που δεν σχετίζονται με το έργο της ΑΓΡΟΓΗΣ.

Ο Κ. Χατζηγάκης, ως αρμόδιος υπουργός, επί της θητείας του οποίου έγιναν οι προσλήψεις, είχε υπεραμυνθεί της όλης διαδικασίας υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω υπάλληλοι εισήλθαν στην εταιρία με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Πηγή: enikos

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα