19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι λέει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον εγκλωβισμό παιδιών σε ασανσέρ του ΚΠΙΣΝ

Το Ίδρυμα εκφράζει τη λύπη του για την αγωνία που πέρασαν τα ίδια τα παιδιά, οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, και διευκρινίζει ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι δύο εντελώς διακριτοί και αυτόνομοι οργανισμοί.

Αναλυτικά:

Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018, κατά το οποίο μέλη της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρα στο κτήριο της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αγωνία που πέρασαν τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειές τους καθώς και οι συνοδοί τους μέχρι να απεγκλωβιστούν από τον ανελκυστήρα και να βρεθούν με τους οικείους τους.
Με αφορμή, δε, τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία αναφέρουν εσφαλμένα ότι το εν λόγω συμβαν έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποδίδουν δηλώσεις σε εκπροσώπους του Ιδρύματος, θα θέλαμε, προς αποκατάσταση της σύγχυσης που δημιουργείται στο κοινό, να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη αφορά ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι δυο εντελώς διακριτοί και αυτόνομοι οργανισμοί. Το ΙΣΝ είναι ένας ιδιωτικός φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Το ΚΠΙΣΝ είναι ένας δημόσιος οργανισμός και χώρος που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την ΕΛΣ και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η διαχείριση και λειτουργία του ΚΠΙΣΝ είναι αποκλειστική ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου.

Το ΙΣΝ προσέφερε την ιδρυτική δωρεά για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ. Κατα τον σχεδιασμό και την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ, το ΙΣΝ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δημιουργήσει ένα Κέντρο Πολιτισμού διεθνών προδιαγραφών. Μετά την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017, το ΙΣΝ δήλωσε την πρόθεση του να εξακολουθήσει να στηρίζει το ΚΠΙΣΝ με δωρεές ύψους €50 εκατομμυρίων σε ορίζοντα πενταετίας (2017-2022), εφόσον αυτό λειτουργεί σωστά. Η σωστή διαχείριση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί συμβατική υποχρέωση και προϋπόθεση για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το ΙΣΝ αναμένει από τους αρμόδιους τις διαβεβαιώσεις ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία και τη βέλτιστη εμπειρία των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, εκκινώντας από την πιο θεμελιώδη ανάγκη, αυτή για ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης αγαστής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το ΙΣΝ παραμένει ενεργό στη δέσμευσή του να υποστηρίξει, στο βαθμό των δυνατοτήτων του, το ΚΠΙΣΝ προκειμένου αυτό να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή του ως έναs ασφαλής, περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός τόπος ανοιχτός και προσβάσιμος προς όλους.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα