23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Εθνικό Θέατρο ξεκινά ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις από τις σκηνές του

Πρόκειται για τις παραστάσεις: Η κυρία του Μαξίμ, Φεγγάρι από χαρτί, Σ’ εσάς που με ακούτε, Παίζοντας το θύμα. H πρώτη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο θα γίνει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου απευθείας από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 20:30, με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ΄ εσάς που με ακούτε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά.

  «Το θέατρο, ως σύμφυτη λειτουργία στον άνθρωπο, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον. Η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού θα είναι πάντα μία και μοναδική.

Στην παρούσα φάση ψάχνουμε κάτι για να υποκαταστήσουμε τη θεατρική πράξη, όχι να την αντικαταστήσουμε», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.  

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης).

Τιμή εισιτηρίου: 8€ Ώρα έναρξης: 20:30 Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά  

Η παράσταση παρουσιάζεται ζωντανά στη σκηνή και μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο, ενώ δεν θα παραμείνει διαθέσιμη για προβολή μετά το πέρας της.   «Σ’ εσάς που με ακούτε» Υπόθεση του έργου Στο τελευταίο έργο της η Λούλα Αναγνωστάκη τοποθετεί τη δράση στο Βερολίνο του 2001.

Η πόλη φλέγεται από συλλαλητήρια, επεισόδια και βία. Σε ένα μικρό δωμάτιο τα πρόσωπα παίρνουν μέρος σε μια φανταστική διαδήλωση. Ο Άγης, συγγραφέας, συμμετέχει σ’ ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ’ ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Παρασύρονται στο «παιχνίδι» αυτό αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.  

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αλέξανδρος Αβρανάς Σκηνικά, κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ Φωτισμοί: Ολυμπία Μυτιληναίου Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης Sound design: Νίκος Μπουγιούκος Mixage: Κώστας Βαρυμποπιώτης Βοηθός σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος Βοηθός σκηνογράφου: Σωτήρης Μελανός Βοηθός ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Στάθης Κόικας, Λάμπρος Κτεναβός, Aλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Αγλαΐα Παππά, Αρετή Πασχάλη, Ξένια Παυλοπούλου, Ελένη Ρουσσινού, Γιώργος Στάμος Φωτογράφος παράστασης: Ορφέας Εμιρζάς

Πηγή: www.lifo.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα