30.6 C
Néa Smýrni
Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Mίλωνας: Το φιλόδοξο πλάνο της επιστροφής στα υψηλά στρώματα & της ανάπτυξης των υποδομών- (Αφιερώματα basketblog.gr, basketa.gr)

Είναι γνωστό πλέον στα μπασκετικά στέκια ότι στον Μίλωνα κάτι καλό γίνεται τους τελευταίους μήνες. Η διοίκηση του συλλόγου έχει στόχο την αναγέννηση του μπασκετικου τμήματος σε επίπεδο πρωταθλητισμού όπως δείχνουν και οι μεταγραφικές κινήσεις ενώ ψηλά έχει τεθεί ο πήχης και για τις ακαδημίες. Κεντρικό πρόσωπο ο Νίκος Καραγιάννης ο οποίος και δίνει την ώθηση με την εμπειρία του σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα ο σύλλογος είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής και σε αυτή την κατεύθυνση πριν από λίγες ημέρες οι καταξιωμένοι μπασκετικοί δημοσιογράφοι Νίκος Μπουρλάκης (basketblog, Sportime) και Μενέλαος Σεβαστιάδης (Basketa.gr) είχαν διεξοδική συζήτηση με τη διοίκηση και τον Νίκο Καραγιάννη.

Ο Μίλωνας στο δρόμο του σεβασμού και της δημιουργίας (BasketBlog.gr)

Ήταν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία και ξεκάθαρα εποικοδομητική η κουβέντα που είχα την τιμή και την χαρά να κάνω με τους ανθρώπους του Μίλωνα κατά την επίσκεψή μου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του συλλόγου. Πολύ δε περισσότερο ανιχνεύοντας το πάθος και το κίνητρο όσων εμπλέκονται με τον ιστορικό σύλλογο. Που έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο με βάση το οποίο θα κινηθούν. Χωρίς ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Μίλωνας πέρασε δύσκολα. Βρέθηκε ακόμα και στο τοπικό κάτι που «πονάει» και να είστε βέβαιοι γι αυτό, όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ομάδα. «Ήταν ένα αναγκαίο κακό» μας είπε ο πρόεδρος, Μιχάλης Σακελλαρίδης. Προκειμένου να «στρώσουν» τα οικονομικά. Όμως ήταν… πόνος!

Μιλάμε για ένα σύλλογο που έχει ιδιόκτητα γήπεδα. Που μπορεί και καλύπτει τις ανάγκες του χωρίς να εξαρτάται από κανέναν. Που κατάφερε σε δύσκολες εποχές να αναμορφώσει τα γήπεδά του, να κάνει βελτιωτικά έργα. Να φτιάξει πιο σύγχρονα αποδυτήρια. Πιστεύετε ότι είναι εύκολο;

Μιλάμε για ένα σύλλογο που δεν έχει μόνο ομάδα μπάσκετ, αλλά εμείς θα αναφερθούμε σε αυτό που μας αφορά. Με Ακαδημία που έχει 410παιδιά κι επάνω στην οποία επενδύει ο σύλλογος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Καραγιάννης πέρα από την πρώτη ομάδα θα έχει και την επίβλεψη των μικρών. Μιλάμε για έναν προπονητή που έχει ανεβάσει ομάδες (Περιστέρι και Καστοριά στην Basket League) σε διάφορες κατηγορίες ο οποίος αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένα συγκεκριμένο πλάνο. Με μεγάλη προοπτική.

Ο Καραγιάννης δεν είναι περαστικός από τον Μίλωνα, αλλά συνδράμει στο όραμα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο σύλλογος είναι και θέλει να παραμείνει αυτάρκης. Να μη στηρίζεται στον…λεφτά που θα βάζει λεφτά, όσο βάζει και μετά θα αποχωρήσει και ο σύλλογος θα μαραζώσει. Το να μπαίνουν ΜΟΝΙΜΩΣ λεφτά από μια τσέπη δεν έχει μέλλον ούτε προοπτική.

Το πλάνο είναι μακράς πνοής κι αφορά στην παραγωγή. Με μια ομάδα που θα ποντάρει σε βάθος χρόνου στα δικά της παιδιά που θα βγαίνουν μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα, από συγκεκριμένο πλάνο. Η δουλειά στις Ακαδημίες θα έχει στόχο. Τα παιδιά (και οι γονείς) από την πρώτη στιγμή θα γνωρίζουν τι γίνεται, τι κάνουν, ποιος είναι ο σκοπός.

Επαναλαμβάνω, μιλάμε για ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ γήπεδα. Που δεν τα βρίσκεις και τόσο εύκολα στην Ελλάδα. Και που σου δίνουν την ευχέρεια να δουλέψεις και να τα διαχειριστείς όπως θέλεις. Για να είμαι ειλικρινής η σοβαρότητα και η στόχευση των ανθρώπων του Μίλωνα με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να έχεις πλάνο και κίνητρο.

Κυρίως όμως μου κίνησαν το ενδιαφέρον να προσέξω από πιο κοντά πλέον την προσπάθειά τους. Όσα συζητήσαμε ήταν μάλλον… εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Αν ο Μίλωνας (όπως και κάθε ομάδα που δουλεύει έτσι) καταφέρει να προχωρήσει, τότε θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα. Και θα έχουμε ένα ιδανικό παράδειγμα μπροστά μας.

Οραμα, όρεξη και φιλοδοξία στην νέα εποχή του Μίλωνα (Basketa.gr)

Μια γρήγορη ματιά στους τοίχους των γραφείων του Μίλωνα αρκεί για να σε “ηλεκτρίσει”. Φωτογραφίες σε βάθος δεκαετιών δείχνουν την μεγάλη ιστορία ενός σωματείου με πολύπλευρη δραστηριότητα στην αθλητική, αλλά και την κοινωνική ζωή της Νέας Σμύρνης.

Το μπάσκετ, πάντα είχε ένα ξεχωριστό κομμάτι στην δράση του Μίλωνα. Η ομάδα που έχει γνωρίσει από τα μεγαλεία της Α1 και μεγάλους Αμερικανούς σαν τον Μίτσελ Ουίγκινς, που έβγαλε παίκτες που πούλησε με πολλά χρήματα σε πλουσιότερα σωματεία, που έζησε και τα… αλώνια των τοπικών κατηγοριών και πλέον έχει επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες κι έχει βάλει πλώρη για ψηλά.

Η συμφωνία στα μέσα του περασμένου πρωταθλήματος με τον Νίκο Καραγιάννη ταρακούνησε τα νερά. Ενας προπονητής που έμοιαζε απρόσιτη πολυτέλεια για μια ομάδα Γ’ Εθνικής, όμως, πείστηκε από το πλάνο που του αναλύθηκε, πήρε τον Μίλωνα σε δύσκολη θέση, τον έφερε κοντά στην άνοδο που λογικά θα ερχόταν αν δεν υπήρχε η διακοπή λόγω πανδημίας, αλλά συνεχίζει εκεί για το μεγαλόπνοο πλάνο που έχει εκπονηθεί.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Σακελλαρίδης και άλλοι παράγοντες που επί χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς έχουν βρει και συμπαράσταση από νέο αίμα, όπως ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος και άλλα νέα παιδιά και το κράμα αυτό συνδυάζει εμπειρία με ενθουσιασμό. Εχει αρχίσει μάλιστα να φωνάζει “παρών” και στα κέντα των εξελίξεων, με έναν από τους παραδοσιακούς μπασκετικούς του παράγοντες, τον Νίκο Στεργίου να τιμάται με την ψήφο των σωματείων στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΚΑΝΑ.

Ο Μίλωνας έχει την “ευλογία και κατάρα” όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων. Το… κατάρα αφορούσε στα λειτουργικά έξοδα, αλλά το ευλογία είναι αυτό που είναι αποφασισμένοι να υπερισχύει πάντα, με την δημιουργία αθλητικής “κυψέλης” για όλες τις ηλικίες της περιοχής και για μια ευρεία γκάμα αθλημάτων.

Η ανακαίνιση που σταδιακά έχει γίνει στις εγκαταστάσεις τις έχει μετατρέψει σε πολυτελείς, οι λόγοι να πάνε τα παιδιά εκεί να αθληθούν διαρκώς αυξάνονται και στο μπάσκετ το πλάνο είναι άρτια καταρτισμένο. Ο Καραγιάννης έχει αναλάβει μια γενική εποπτεία, ο στόχος είναι να νιώσουν όλοι ότι το μπάσκετ του Μίλωνα είναι ένα, με όλα τα τμήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους, ότι γίνεται σωστή δουλειά, ότι τα παιδιά θα μπορούν να ξεδίνουν αλλά και να μαθαίνουν σωστά τα βασικά του σπορ.

Η αντρική ομάδα θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι στόχοι είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστικοί. Οι άνθρωποι του Μίλωνα αφού δεν πρόλαβαν το… μαζικό κύμα ανόδων, στις λεπτομέρειες, κάθε άλλο παρά απογοητεύτηκαν. Είπαν ότι θα πάνε με σταθερά βήματα και τις δικές τους δυνάμεις, έκαναν την μεταγραφή του καλοκαιριού ίσως και σε επίπεδο ανώτερων κατηγοριών με την προσθήκη του Νίκου Πέττα, κράτησαν τον αρχηγό Νίκο Ψυλέα και με αυτούς μπροστάρηδες και την νέα γενιά μαζί, ο Νίκος Καραγιάννης θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα συνδυάσει ουσία και θέαμα, θα πετύχει τον στόχο και θα προσελκύσει στο γήπεδο τον κόσμο.

Ο Μίλωνας είναι ένας ολοζώντανος οργανισμός που διαρκώς θέλει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται και το μπασκετικό του τμήμα, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες επιβεβαιώνει την φιλοσοφία του. Τα παιδιά των ακαδημιών ολοένα και αυξάνονται και η “κορωνίδα” του αθλήματος, η αντρική ομάδα έχει χαράξει ανοδική πορεία. Η συνέχεια επί του παρκέ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8,669ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα