22.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Cine Doc πάει Σχολείο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»

Το Γραφείο Παιδείας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου μας διοργανώνουν το διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Το Cine Doc πάει Σχολείο» και θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας» στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ταινίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία καθώς και εργαστήρια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου:
• Σάββατο 1/12, 17.00 – Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς: χρήση σχεδίων μαθημάτων μέσα στην τάξη βασισμένα σε ντοκιμαντέρ.
• Σάββατο 1/12, 19.00 – Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων: “Πως να φτιάξετε κινηματογραφική λέσχη στο σχολείο σας” με στόχο να γίνει μια συζήτηση γύρω από τα οφέλη μία λέσχης στα σχολεία, τον τρόπο επιλογής των ταινιών και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιάζονται ώστε να γίνονται πιο ελκυστικές στα παιδιά.
• Κυριακή 2/12, 12.15 – Εργαστήριο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου “Πως να γράψετε μια κινηματογραφική κριτική” με στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν μία κριτική προσέγγιση προς τις ταινίες που βλέπουν. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν μια κριτική βασισμένη σε μια από τις ταινίες που θα έχουν προηγηθεί του εργαστηρίου. Μέρος των παιδιών που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα επιλεγούν για την παιδική κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids το οποίο θα πραγματοποιηθεί όπως και κάθε χρόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα