20.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

Μια δημοσίευση ‘κόλαφος’ για την περιοχή μας, αναρτήθηκε στο skai.gr. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην υποβαθμισμένη γειτονιά στα νεκροταφεία Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου – Καλλιθέας, όπου η εικόνα θυμίζει χωματερή. Διαβάστε παρακάτω το άρθρο και τις δηλώσεις του κ. Τζουλάκη, για το φλέγον ζήτημα.

΄΄Εμφανώς παραμελημένη είναι η περιοχή ανάμεσα στα νεκροταφεία Παλαιού Φαλήρου – Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας. Δίπλα στα δύο κοιμητήρια, στη Σωκράτους, βρίσκεται ο σταθμός μεταφόρτωσης της Νέας Σμύρνης, σε περιφραγμένο χώρο μεσοτοιχία με το νεκροταφείο. Στο πεζοδρόμιο και δίπλα στη στάση του λεωφορείου «Νεκροταφείο Καλλιθέας» είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα σκονισμένα. Έξι μήνες τουλάχιστον είναι παρατημένα αναφέρει μία γυναίκα που περιμένει στη στάση το λεωφορείο.Λίγα βήματα πιο πέρα δεκαπέντε τουλάχιστον απορριμματοφόρα, λευκά κοντέινερ του Δήμου Νέας Σμύρνης, μερικά σκαφτικά μηχανήματα και αρκετοί κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Στο πεζοδρόμιο της Σωκράτους βρίσκει κανείς ελαστικά, κεριά και λουλούδια από τα μνήματα. Στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα έχουν σκαλώσει άδεια κουτιά τσιγάρων, χαρτιά, μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα. 

«Είναι παραμελημένη η γειτονιά» λέει κάτοικος της περιοχής που πηγαίνει βόλτα το εγγόνι του στην παιδική χαρά σε απόσταση 500 μέτρων. 

Όλες οι πολυκατοικίες έχουν αμφιθεατρική θέα στην έκταση που περιβάλλουν οι οδοί Κουντουριώτου, Εθνομαρτύρων, Αγίων Θεοδώρων, και Αγίας Σοφίας. 

Μέχρι το καλοκαίρι θα γίνουν έργα για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου στη Σωκράτους, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και γίνονται σε συνέχεια των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο σταθμό της μεταφόρτωσης δηλώνει ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης. «Οι δημότες παρατούν εκεί τα αυτοκίνητα» λέει ο δήμαρχος της περιοχής και συμπληρώνει ότι «ο δρόμος καθαρίζεται καθημερινά αφού είναι δίπλα στην Καθαριότητα».΄΄ 

Πηγή: skai.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα