17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χιονισμένα Χριστούγεννα και στην Αττική – Που θα το στρώσει

Χιόνια και στην Αττική την επομένη των Χριστουγέννων, προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα γράφει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (πάντοτε κρατάω μια επιφύλαξη, ειδικά σε τέτοιου είδους χειμωνιάτικες μεταβολές), κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική.

Οι περιοχές της Αττικής που -λογικά- θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων.

Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα–από τα 300-350 μέτρα.

Επειδή οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. Πότε όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο καιρός. Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό θα συμβεί την Τετάρτη στην Αττική. Ακολουθεί ο χάρτης με τα υψόμετρα και τις περιοχές των τοπικών (προσοχή, όχι γενικευμένων) χιονοπτώσεων.

Υ.Γ. : Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία. Πάντα κρατάμε ένα μικρό ερωτηματικό διότι ο καιρός θα πει την τελευταία λέξη, είτε την πιο θετική εξέλιξη αλλά είτε και στην πιο αρνητική (για τους χιονόφιλους ειδικά αυτό το σχόλιο διότι αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες).

 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/chionismena-christougenna-ke-stin-attiki-pou-tha-sto-strosi

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα