Συμπαραστεκόμαστε στους τέσσερις Νεοσμυρνιώτες φοιτητές και πρώην μαθητές μας που δικάζονται με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας λόγω της αναγραφής συνθημάτων για την προπαγάνδιση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε αποφασιστεί από σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις στις 26/9/2013 στην Αθήνα.

Σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία ζούσε κάτω από το φόβο των περιφερόμενων ταγμάτων εφόδου που λίγες μέρες πριν είχαν δολοφονήσει τον μουσικό αγωνιστή Παύλο Φύσσα, τρομοκρατούσαν και προπηλάκιζαν  μετανάστες και όποιον τολμούσε να υψώσει το ανάστημα του απέναντί τους, τα καθεστωτικά μέσα δεν είχαν  ψελλίσει τίποτα για όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι και πρώην μαθητές μας   ήταν τμήμα της προσπάθειας του αγωνιζόμενου λαού να αναδείξει το θέμα σπάζοντας την σιωπή και την υποκρισία  του συστήματος μέσα από μαζική προπαγάνδα με αφίσες, συνθήματα, ποικιλόμορφες  παρεμβάσεις, διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα ο κόσμος της εργασίας, εμείς  οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και πολλοί άλλοι κλάδοι βρισκόμασταν  σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα τα σχολεία της γειτονιάς μας, αλλά και αλλού, ήταν σε κατάληψη με τους μαθητές να διεκδικούν πραγματική δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους.

Η παραπομπή σε δίκη εντάσσονταν στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης αγωνιστών. Ήταν μέρος της ολομέτωπης επίθεσης απέναντι,  σε μας στους απεργούς καθηγητές, στους μαθητές που παλεύουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, στους φοιτητές, στους αντιφασίστες, σε καθένα από μας που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Τέσσερα χρόνια μετά σε μια εποχή που ζούμε το πλήρες ξεπούλημά της δημόσια περιουσίας, την κατάργηση κάθε δικαιώματος στην εργασία, την ανεργία ως μόνη προοπτική των νέων, τους φασίστες να δικάζονται ως εγκληματική συμμορία, η συνέχιση του αγώνα είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/psifisma-symparastasis-stoys-4-neosmyrniotes-foitites-poy-diokontai#ixzz4grxNTpRx
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here