18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΣΑΚΕ ΓΙΑ MVP 1ου Γύρου: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

917552Τα πράγματα φάνηκαν από νωρίς για τον Πανιώνιο και τον φετινό του ηγέτη Νίκο Παππά. Τρίτη αγωνιστική, με την αναμέτρηση στη Καβάλα να έχει πάρει φωτιά και ο 22χρονος πλέι μέικερ «γράφει» 32 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και εννέα κερδισμένα φάουλ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.

Εκείνη η σπουδαία εμφάνιση αποδείχτηκε απλώς η αρχή για τον Νίκο Παππά, ο οποίος μέχρι να πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου, κατάφερε να ξεπεράσει άλλες δύο φορές τους 30 πόντους: απέναντι στον Κολοσσό, στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής (31π., 6ρ.,  5ας., 3κλ.) και στο θρίλερ της Πάτρας που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, για την ένατη αγωνιστική (31π., 5ρ., 4ας.).

Αυτό που κάνει τη διαφορά ωστόσο για τον Παππά, ο οποίος είχε αναδειχτεί καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος τη σεζόν 2009-10 με τη φανέλα του Κολοσσού, είναι το γεγονός πως όσο αυτός κυριαρχεί, η ομάδα του καλπάζει.

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 10 νίκες και τρεις ήττες, εκ των οποίων μονάχα η μία ήταν εκτός προγράμματος (στη Νέα Σμύρνη απ’ το Ρέθυμνο για την έκτη αγωνιστική).

Ύστερα απ’ όλα αυτά, η ανάδειξή του απ’ τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε MVP του πρώτου γύρου, ήταν ουσιαστικά αυτόματη επιλογή. Δείτε τις δηλώσεις του Ν. Παππά και αναλυτικά τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας:

Αναλυτικά η ψηφοφορία: 
Νίκος Παππάς (Πανιώνιος):                    28
Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Πανιώνιος):      10
Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός):          4
Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός)             4
Μπρεντ Πετγουέι (Ρέθυμνο AEGEAN)      4
Τερελ Στόγκλιν (Ηλυσιακός):                       2
Νίκος Λιακόπουλος (Πανελευσινιακός):   2
Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός):  2
Λάζαρος Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ):             2
Κάιλ Χάις (Ολυμπιακός):                              1
Μιχάλης Πελεκάνος (Άρης):                         1
Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός):     1
Αντώνης Ασημακόπουλος (Άρης):              1
Ερικ ΜακΚόλουμ (Απόλλων Πάτρας):        1

Σύνολο ψήφων: 63

Νίκος Παππάς: «Κάποιοι υποστήριζαν ότι δεν μπορούσα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι έπαιζα πριν και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εμένα»


«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτή τη διάκριση. Είναι μία πρώτης τάξης επιβράβευση τόσο για εμένα όσο κυρίως για την ομάδα και την καλή της πορεία έως τώρα», δηλώνει ο διεθνής γκαρντ του Πανιώνιου προσθέτοντας: «Μιλώντας αποκλειστικά για τη δική μου παρουσία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος θεωρώ ότι δεν είχα την ίδια απόδοση στο δεύτερο μισό της έως τώρα σεζόν σε σύγκριση με τις πρώτες επτά αγωνιστικές. Λίγο η κούραση, λίγο η προσαρμογή των αντίπαλων αμυνών επάνω μου επηρέασαν την απόδοσή μου. Θέλω να πιστεύω ότι στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος θα ανεβάσω ξανά τα στάνταρ μου και θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο τον Πανιώνιο».

Ο Παππάς δεν έκρυψε ότι το «μυστικό» της έως τώρα πορείας του στη σεζόν ήταν η συνύπαρξή του με την ομάδα του Πανιώνιου από το περασμένο καλοκαίρι. «Ο Πανιώνιος ήταν μία συνειδητή επιλογή μου το καλοκαίρι. Γνώριζα πολύ καλά που ερχόμουν, τι συνθήκες θα έβρισκα και πως θα είχα την ευκαιρία να δουλέψω κάτω από ιδανικές συνθήκες και θα είχα τις κατάλληλες προϋποθέσεις να παίξω με τον τρόπο που μου αρέσει και θέλω. Κάποιοι υποστήριζαν ότι δεν μπορούσα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι έπαιζα πριν και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εμένα», τονίζει και επισημαίνει: «Έως τώρα όλα κυλάνε ομαλά αλλά το σημαντικό είναι και στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται και να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Όσον αφορά στο αν το σκοράρισμα, μιας και ο Παππάς αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρώτου γύρου, είναι θέμα ταλέντου, προπόνησης ή ημέρας, ο γκαρντ του Πανιώνιου «αποτάσσεται» τον τίτλο του σουτέρ με τον δικό του τρόπο! «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι καλός σουτέρ. Είμαι καλός σκόρερ. Το σκοράρισμα είναι θέμα ημέρας, θέμα δουλειάς αλλά και ταλέντου. Περισσότερο από όλα όμως έχει να κάνει με την οξυδέρκεια του παίκτη και το πως μπορεί να διαβάσει καλύτερα την αντίπαλη άμυνα. Σε τελική ανάλυση δεν θεωρώ ότι από τα στατιστικά μου στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος το σκοράρισμα ήταν το καλύτερό μου γιατί δεν είχα πολύ καλά ποσοστά. Περισσότερο με εξιτάρει το γεγονός ότι είχα σχεδόν 3,5 ασίστ ανά αγώνα αλλά και το ότι δεν έκανα πολλά λάθη για το χρόνο συμμετοχής που είχα».

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9XVI_OiQOcg]

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα