Νίκη στο δικαστικό αγώνα με τη Δ.Ε.Η. πέτυχε ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Με απόφαση δικαστηρίου, οι 1.600 συμπολίτες μας που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι της Δ.Ε.Η. πέτυχαν την απαγόρευση διακοπής ρεύματος στα σπίτια τους. Ο Δήμος σε συνεργασία με τους δημότες κέρδισε μια μάχη, ωστόσο ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και αναμένεται να υπάρξει συνέχεια στα δικαστήρια. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου.

‘‘Με απόφαση Δικαστηρίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στη ΔΕΗ να ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ σε πολίτες της Νέας Σμύρνης, που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι».

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου έγινε δεκτή από το Δικαστήριο η προσφυγή 1.600 πολιτών, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, βάσει της οποίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στη ΔΕΗ να προβεί σε ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ λόγω μη καταβολής του «χαρατσιού».

Σημειωτέον ότι οι προσφεύγοντες πολίτες έχουν καταβάλει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και τα δημοτικά τέλη.

Η κοινή αυτή προσπάθεια πολιτών και Δήμου έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν σε ειδική Υπηρεσία του Δήμου οι αποδείξεις πληρωμής της ΔΕΗ εκτός του «χαρατσιού» και εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμος από κάθε πολίτη χωριστά να καταθέσει προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την έκδοση Προσωρινής Διαταγής κατά της ΔΕΗ για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τους 1.600 συμπολίτες μας εκπροσώπησε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου επί νομικών θεμάτων, Δικηγόρος κ. Νικόλαος Καρδαράς ενώ την κύρια παρέμβαση του Δήμου στη διαδικασία υποστήριξε η Νομική Σύμβουλος του Δήμου κα Γεωργία Σκλιβάγκου.

Ως μάρτυρας από την πλευρά των πολιτών κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης και από την πλευρά του Δήμου ο τ. Δήμαρχος κ. Γιώργος Κουτελάκης.

Ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε: «Ο αγώνας των κατοίκων και του Δήμου θα συνεχιστεί από κοινού μέχρι την οριστική αποτροπή του κινδύνου διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες μας, λόγω αδυναμίας τους καταβολής του «χαρατσιού». Είναι μια πρώτη νίκη»’’

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here