20.4 C
Néa Smýrni
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

AKIS IΑΤROPOULOS: Ο επαγγελματίας που εξελίσσει την κομμωτική σε φιλοσοφία μέσω του Alilon education system

Ο Άκης (Γιώργος) Ιατρόπουλος, αποτελεί το παράδειγμα του σύγχρονου επαγγελματία που δεν μένει μόνο στα βασικά της καθημερινότητας και της διεύθυνσης ενός κομμωτηρίου αλλά, ως ανήσυχο πνεύμα από μικρός, όπως δηλώνει, βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση και εξελικτική διαδικασία.

Ιδιοκτήτης του “Akis Iatropoulos Hair & Colour” στη Νέα Σμύρνη, καταξιωμένος στον κλάδο με μεγάλες συνεργασίες αλλά και ταπεινότητα, ο Άκης Ιατρόπουλος μας εισάγει σε μια νέα κουλτούρα και φιλοσοφία που έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Alilon Education System και μας μιλά για τον κλάδο της κομμωτικής, τις προκλήσεις αλλά και το όραμά του.

Aρχικά πείτε μας πως σας γεννήθηκε το ενδιαφέρον να ξεκινήσατε να εμβαθύνετε σε ζητήματα εξέλιξης της τεχνικής και των εξιδεικευμένων τεχνοτροπιών.

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και για τη συζήτηση. Η αλήεια είναι ότι υπήρχε πάντα μέσα μου η αναζήτηση και η δημιουργική ανησυχία τόσο σε επίπεδο φιλοσοφίας όσο και τεχνικό. Για μια νέα και διαφορετική μορφή προσέγγισης προς τον πελάτη. Με σύγχρονη, πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Που ξεφεύγει από το τετριμμένο πλαίσιο της μόδας και πηγαίνουμε σε μια ολιστική θεώρηση. Όσο απλό και να φαίνεται,  ο τρόπος που κάνεις το συγκεκριμενο κουρεμα και δινεις το επιθυμητό σχήμα το πότε, το πώς και το γιατι βασίζονται στην κουλτούρα του επαγγελματία. Ακριβώς στη διαδικασία αυτής της αναζήτησης  ήρθε η “allilon”. ‘Hταν μια τυχαία συγκυρία που όμως αποτελεί κομβικό σημείο στην επαγγελματική πορεία μου. .Η αρχή έγινε με μι επίσκεψη έπειτα από πρόσκληση μιας εταιρίας που εκπροσωπούν αρχικά για να τους παρακολουθήσω. Αυτό ήταν. Το ταξίδι.μου στη.γνώση και στο διαφορετικό είχε ξεκινήσει..

Τι είναι το allilon education system το οποίο και έχετε υιοθετήσει? Είναι απλώς ένα σύστημα τεχνοτροπίας ή μια συνολίκή φιλοσοφία? Πόσο διαδεδομένο είναι στη χώρα μας και τι το διαφορετικό εισάγει στον κλάδο?

Το “alilon education system είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης, μια κουλτούρα, ένα συστημα εκπαιδευσης που αγγίζει τόσο το τεχνικό όσο και το φιλοσοφικο επίπεδο. Που βασιζεται στην.γνωση, την εκπαιδευση και φυσικά τη συνεχή εξάσκηση. Βασικός.σκοπος είναι ακριβώς η ανταλλαγή σκέψεων, διαφορετικών προσεγγίσεων και τεχνικών σε διεθνές επίπεδο. Από εκεί προκύπτει και η ονομασία “alilon” . Bασίζεται στην ελληνικη λεξη “αλλιλον” που.σημαινει “μοιραζομαι” “μεταφερω” τις γνώσεις μου σε.αλλους. Έτσι, η εξελιξη της.ομαδας σου αλλά και η δικη σο βασίζεται σε αυτή τη δυναμική και εξελικτική σχέση και ετσι ανεβαινεις επιπεδο ως επαγγελματίας σε τεχνικη καταρτιση και φιλοσοφία. Η αλήθεια είναι πως στη χώρα μας βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Βέβαια υπάρχουν συνάδελφοι που έχουνπαρακολουθήσει σεμινάρια, όπως οι tonic hair style( Αντρέας και Μάνος Σπαθαριωτης) και έχουν έρθει σε επαφή με τους allilon teacher training. Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ανθρώπους με ήθος, γνώση και ταπεινότητα. Μάλιστα με έχουν βοηθήσει πολυ στην εξελιξη μου με τεχνικές συμβουλες και σε ζητήματα αντιληψης. Ακριβώς αυτό αποτυπώνει το σύστημα “alilon” Tην ανταλλαγή φιλοοσοφίας και τεχνικών συμβουλών, αλλά και πιο σύνθετων ζητημάτων.

Στη σημερινή εποχή που το κόστος καθορίζει και την ποιότητα στο επάγγελμα σας, εσείς συνεχίζετε να επενδύετε στην εκπαίδευση και εξέλιξη τόσο των δικών σας γνώσεων όσο και των συνεργατών σας. Αλήθεια οι πελάτες σας πως αντιμετωπίζουν αυτή την εξελικτική πορεία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σας πορείας?

Ζούμε σε μια χώρα όπου η μορφή της υπηρεσία σε κάθε επαγγελματική έκφανση και δη στον κλάδο μας είναι απαξιωμενη. Συγκεκριμένα, “πληρώνουμε” σε πολλές περιπτώσεις τον φυσικό χώρο που.παρεχετα αυτή αλλα οχι την καθαυτή υπηρεσια. Για εμένα πρωτευοντα ρολο εχει η.υπηρεσια και για αυτο πρεπει και να πληρωνεται.Γιατι απαιτει γνώση και πολυ χρονο για τη συνεχη εξασκηση για τη βελτιωση των δεξιοτητων μας.Σε αυτό το σημείο θα πω κάτι που εχει πει ενας απο τους ιδιοκτήτες και εκπαιδευτής της “alilon”. Στο κόστος της υπηρεσίας που παρέχω προσωπικά, είναι και αυτή η διαδικασία εξέλιξης μου. Ότι αφιερώνω για 1 η κ 1 1/2 ώρα από την ζωή μου η οποία δεν επιστρέφει ξανά.

Σίγουρα υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο  ποσοστό κόσμου με δομημένη σκέψη και άλλη φιλοσοφία στην παροχη υπηρεσιων με υψηλες δεξιοητες σε αυτο που του παρεχουν και το αντιλαμβάνεται απόλυτα.

Οι περισσότεροι πελάτες μας πολλές φορές απορούν που μας βλέπουν να κάνουμε πρακτική σε κούκλες, να συζητάμε τεχνικά και να δείχνουμε πάθος για την εξέλιξή μας. Πολλοί μάλιστα με ρωτάνε «καλά εσύ τι ανάγκη έχεις. να κάνεις εξάσκηση .Αφού τα ξέρεις και είσαι τόσα χρόνια επαγγελματίας». Και τους απαντάω πως συνεχώς μαθαίνω και εξελίσσομαι. Για να το πω απλά, αυτό που βλέπει ο πελάτης είναι το αποτελεσμα ενος σχηματος αλλα όχι το τι συμβαίνει πίσω απο αυτο. Στην αρχη απορουν, δισταζουν. Αλλα μετα τους εντυπωσιαζει ο τροπος που προσεγγίζουμε τα πράγματα.

Πως σχολιάζετε την εξέλιξη του κλάδου της κομμωτικής στη χώρα μας στην πάροδο των χρόνων?

Είναι θετικό πως το επίπεδο και η εξέλιξη στον χώρο μας και κυρίως στους νέους συναδέλφους είίναι σε εξαιρετικό επίπεδο.Γνωρίζω συναδέλφους με άριστη γνώση. Κυρίως όμως αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η σεμνοτητα, το ηθος και το παθος για αυτο που κάνουν. Ανθρωποι που χαίρομαι να μοιράζομαι μαζί τους τις γνώσεις, τις τεχνοτροπίες και τις σκέψεις μου. Για μια συνολική  προοδο στον χώρο μας. Και ομολογω οτι τα τελευταία χρόνια ειμαι τυχερος που εχω γνωρισει ανθρωπους που σκοπός τους δεν ειναι να σου πουν το ποσό καλος εισαι αλλα το ποσο καλυτερος. μπορείς να γίνεις. Να αναφέρονται στα λάθη χωρίς χλευασμο.Να σου μεταφέρουν την πληροφορία, τι δεν πάει καλά, τι μπορείς να διορθώσεις, να εξελίξεις και όχι πόσο καλά το έκανες.

Ποιοί είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί στόχοι σας?

Πρώτα από όλα να συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, μεσα από πληροφόρηση και συνεχή εξάσκηση. Άλλωστε ήδη όλο αυτό το διάστημα έκανα εξάσκηση σε ένα συγκεκριμένο project. Με εργασίες και παραδοτέα που αφορούν στο μηχανικό κομμάτι δημιουργίας ενός σχήματος. Σκοπός μου είναι το Teacher training  στην allilon και η καλύτερη προετοιμασία μου για αυτό καθώς απαιτήται υψηλό.. επίπεδο γνώσης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα