Μία έκθεση με αντικείμενο τις σπουδές σε Ελλάδα και Κύπρο έρχεται για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο λόγος για την έκθεση «Spoudase 2017», που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως το φεστιβαλικό σημείο αναφοράς για την τριτοβάθμια και μετατριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, αποτελώντας δίαυλο επικοινωνίας για τα πανεπιστήμια, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες τους».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν, με δωρεάν είσοδο, να πάρουν πληροφορίες για πάνω από 450 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων, ΤΕΙ και κολεγίων, καθώς επίσης και να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops.

Αρκετά σημαντική θα είναι η συμμετοχή πανεπιστημίων και ΤΕΙ της περιφέρειας, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στους Αθηναίους υποψήφιους σπουδαστές να γνωρίσουν τα προγράμματα και τις δράσεις των ΑΕΙ εκτός πρωτεύουσας.

Παράλληλα, θα παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν δωρεάν ψυχομετρικά τεστ και να πάρουν δωρεάν συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού και συμπλήρωσης μηχανογραφικού.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι πάνω από 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακά, προπτυχιακά προγράμματα και προγράμματα e-learning θα κληρωθούν για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ενημέρωση για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να ενημερωθούν δια ζώσης από εκπροσώπους 450 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, πάνω από 20 ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων, ΤΕΙ και κολεγίων, στα αντίστοιχα περίπτερα της έκθεσης.

Αναλυτικά, στην έκθεση θα συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πανεπιστήμιο Πειραιά, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το πανεπιστήμιο Αιγαίου, το πολυτεχνείο Κρήτης, τα ΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά, Κρήτης και Θεσσαλίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), το πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), καθώς επίσης και τα κολέγια AthTech, ALBA Graduate Business School, Mediterranean College, Μητροπολιτικό Κολέγιο, New York College, κά.

Παράλληλες δράσεις

Οι μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν δωρεάν από το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» του πανεπιστημίου Αθηνών, για να πάρουν συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

Παροχή Υποτροφιών

Δεκάδες ολικές και μερικές υποτροφίες (πάνω από 100 συνολικά) θα δοθούν στους επισκέπτες της έκθεσης από τα πανεπιστήμια, τεχνολογικά ιδρύματα και κολέγια για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά καθώς και e-learning και σεμινάρια, βοηθώντας τους υποψηφίους που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά.

Πρόγραμμα Ομιλιών

Καθηγητές πανεπιστημίων, πρόεδροι τμημάτων, διευθυντές προγραμμάτων, πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις θα συμμετέχουν στο διήμερο πρόγραμμα ομιλιών, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο του Innovathens. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα προγράμματα των σχολών και των τμημάτων τους, αναλύοντας τους λόγους να τα παρακολουθήσει ένας υποψήφιος.

Παράλληλα, θα επικεντρωθούν στην σύνδεση των προγραμμάτων με την αγορά εργασίας και την επαγγελματική προοπτική.

Ωστόσο, στο διήμερο πρόγραμμα ομιλιών θα μιλήσουν και διευθυντές προσωπικού από κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μεταφέροντας την εμπειρία τους για τις δεξιότητες, γνώσεις και γενικότερα όλα τα κριτήρια που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here